Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обираємо найкращий QR-код генератор для бізнесу: ТОП-5 інструментів, поради та рекомендації

Обираємо найкращий QR-код генератор для бізнесу: ТОП-5 інструментів, поради та рекомендації

Якщо ви живете у 21 столітті, ви точно знайомі з таким інструментом, як QR-код. QR-коди сьогодні присутні будь-де, та, як свідчить практика, мають чималу ефективність для бізнесу. Отже, розглянемо, що таке QR-коди загалом, та як обрати найкращий QR-код генератор на прикладі сервісу ViralQR та 4 його аналогів, що мають топові характеристики.

ТОП-5 інструментів для генерації QR-кодів, що варто спробувати

Серед цього переліку є як веб застосунки, так і мобільні та десктопні варіанти, безкоштовні та платні, але всі вони мають найкраще поєднання функцій для створення QR-коду.

ViralQR — наш номер один в рейтингу через доволі широкий функціонал. Перше, на що варто звернути увагу — це різноманіття варіантів, які можна застосувати та переформатувати у ваш QR-код. В цьому інструменті ви можете зашифрувати в коді URL адресу сайту, персоналізований лендінг цифрової візитної картки чи бізнес-сторінки, електронну поштову скриньку, ваш обліковий запис чи окремий пост в Instagram, чи Facebook та інших соцмережах, ваш номер телефону для надсилання SMS повідомлення , додати посилання на текст, закодувати картинку чи PDF-документ. А це відкриває одразу безліч можливостей, як рекламних, так і корпоративних чи навчальних.AEbPLcTRD3UpWXUszW33_mYrgxfihE6cmHAE50E2x_hkbR34ey2vWi0TaqXm2iDGJCYL0N9s6wFvBrs4dlgCAFOHBcSwj5pHmlm2ssVH3ZOhNAvIZ3_UBnkgd1_wJBHzcR8ALQrsh1PyhnDfBCz-pYc

При цьому налаштування дозволяють обрати тип коду, підібрати кольори та дизайн, наприклад, помістити ваш логотип та брендовий стиль в QR-коді. А ще, й це доволі важливо, цей інструмент відкривається просто в браузері, не потребує реєстрації та дозволяє створити QR-код безкоштовно онлайн.

Якщо ж окреслити найголовніші його переваги, то вони наступні:

  • Цей генератор QR-кодів має зручний та зрозумілий інтерфейс;
  • Достатньо інформації для тих, хто хоче створити власний QR-код та не має досвіду.
  • Має водночас можливості генерації QR-кодів статичного та динамічного типів.
  • Динамічні QR-коди надають можливість змінювати закодовану інформацію навіть після того, як код був видрукований і поширений.
  • Різноманіття шаблонів, форм, дизайнів.
  • Можливість створення QR-коду з логотипом та у кольорах вашої компанії.
  • Готові QR-коди ви зможете завантажити у високій якості (.png, .jpeg — безкоштовно та .svg, .eps або .webp. — за підпискою), що дуже важливо для друку на маркетингових матеріалах і безпосередньо впливає на читабельність.
  • А ще цей генератор QR-кодів онлайн має просунуту аналітику, щоправда, доступну лише для динамічних QR-кодів за підпискою.
  • Підписка також надає можливість керування кодами в особистому кабінеті, сортування по теках.

Такий інструмент підійде як малим бізнесам та початківцям, так і більш масштабованим проєктам, що потребують кастомізації та додаткових можливостей — вони теж доступні, але за окрему оплату. Отже, суцільне бінго!

GenQRCode.com

Це ще один зручний генератор QR-кодів, що дозволяє створювати QR-код онлайн. Інтерфейс в нього простіший, але зрозумілий. Можна генерувати динамічні QR-коди та зберігати їх в PNG. Є й можливість масової генерації. На вибір користувачам є три пакети — стандартний дає можливість зробити QR-код безкоштовно, більша пакетна генерація та розширення переліку форматів (той же SVG) доступні вже за окрему ціну в інших двох пакетах.EOQwB_OSMu9PfAZq58F540Ec_xrD8MfqiqdOx47KwsjyrOmrGxXm1rd3TEHuAIClA7TMna0JUic0iDToINNLhH_qS8MHoVRCHMedMe2-lLues3jIDwks-v7kTrYwIyfoDTTHGXcmK_r_Aa5G1nAXg-k

QRoot.app

Додаток, що може швидко дати вам доступ до QR-коду під основні потреби. Він є цілком безкоштовним, отже створити власний QR-код можна без зайвих витрат. Функціонал сервісу доволі простий, однак і можливостей трохи менше, ніж в попередніх генераторів. Зокрема можна згенерувати QR-код під URL адресу, email чи SMS, з подією або текстом.

l3rBGX28FH8UIcQhv0dV1nlM93LPL1VOznyydqIXuPtI2JxafYPG-Ojvgy0xTzJZ1LN3Koug6sqsA7otQIk1KnXWPgDKDUDr67f1qghZhk46dfS8Yv3Q9X3Rp7J-NRduBp7jXGQbHla-Ssc9LAVdnjg

QR.bi

Це, мабуть, найпростіший за дизайном сервіс. Все лаконічно, нічого зайвого — обираєте тип контенту чи посилання на QR-код, нижче можна завантажити logo, та й все, свій QR-код ви майже згенерували. До речі, це теж безкоштовний онлайн генератор QR-кодів, але розширеного функціонала навіть за гроші він не передбачає.

GetQR.com

Ще один спосіб, як створити QR-код — використати сервіс Get QR. Він доволі зручний та надає розширені можливості, зокрема, просту статистику та можливість видалити чи змінити QR-код просто за реєстрацію на сервісі. Також до вподоби стане можливість поекспериментувати з дизайном, кольорами фону та кольором візерунків, логотипом тощо.


rHawj6vbMSMTP0HDL-KOd9VbgEiG1gKR0-ekxAB_hyVLkeNLL1hVEWyFQbLxP826DlXJI6RtRyn9eXCUecMFLFNpTdQHGV2F1ER_dg271FB6AMQ1QNBGQaRhiiYXokYuUGIHgkWYGWFTGoPLpPF5DeQ

Отже, зробити свій QR-код нескладно, але розгляньмо, які можливості відкриваються сучасному бізнесу за допомогою QR-кодів.

Як оцінити генератор QR-кодів: важливі критерії для вдалого вибору

Для створення QR-коду потрібен спеціальний інструмент, так званий генератор або ж програма для створення QR-кодів. Їх вже існує чимало, отже обрати найкращий буде не так вже й просто. Але ми маємо коротенький чек-лист, з яким ви зможете обрати варіант, який згенерує ваш QR-код якнайкраще.

  • Параметри налаштування, а саме різноманіття варіантів QR-кодів з можливістю вибрати колір, дизайн, додати ваше logo, обрати формат, в якому ви зможете завантажити код для друку чи подальшого використання в онлайн, чи офлайн рекламі. Також важливо одразу запланувати обсяги потрібних вам QR-кодів (наприклад, ви будете використовувати 1-2 для доступу до діджитал-меню свого кафе чи сотні, чи тисячі для розсилання індивідуальних знижок своїм клієнтам).
  • Аналітичні інструменти: вони вам потрібні! Завдяки аналітиці ви зможете бачити хто та скільки разів сканував ваш QR-код, як його використання корелює з продажами тощо.
  • Юзер-френдлі інтерфейс — це важливо. Якщо ви використовуєте QR-код генератор з незрозумілою навігацією, складним доступом до функцій та загалом невдалим дизайном застосунку чи веб-сторінки, це віднімає ваш час, а отже й кошти.
  • Підтримка розробника, тобто ваша можливість звернутися по допомогу чи отримати нову версію інструменту з доданими властивостями теж є перевагою при виборі.
  • Ціна має значення безумовно. Сьогодні є як платні опції, так і безкоштовний генератор QR-кодів, та не завжди безкоштовне буде гіршим за комерційне.

Саме ці критерії були взяти до уваги при створенні короткого рейтингу інструментів для генерації QR-кодів.

Статичні чи динамічні: визначаємося з типами QR-кодів

Перш ніж ви застосуєте QR-код генератор, визначимося ще з типами цих кодів. Загалом, QR-код може бути статичний чи динамічний.

  • Статичний, як згенерований, залишається незмінним. Всі кольори, форма, а головне - закодований контент будуть остаточно зафіксованими. Змінити QR-код цього типу неможливо.
  • Динамічний надає можливість гнучко адаптувати налаштування під ваші потреби. І це зручніше, бо як закінчиться одна рекламна кампанія, для якої ви створили свій QR код, ви просто відредагуєте URL адресу чи надасте нові посилання, чи сервіси. Можливість змінити QR-код не просто дозволяє не заплутатися в них та не створювати лишні коди, динамічні варіанти ще й дозволяють відстежувати статистику переходів за кодом, якої немає в статичних.

QR-коди в сучасному бізнесі: що вони можуть?

Створення QR-коду має головною метою донести певну інформацію користувачу, або ж клієнту. Замість довгих об’яв, нудних текстів, та інших спроб донести якісь пропозиції чи дати доступ до певних можливостей ви отримуєте компактний, зашифрований, а водночас той, що привертає увагу, малюнок з візерунками, у яких і міститься інформація. І її легко здобути за допомогою сканування QR-коду сканером, що сьогодні вбудований у додаток "Камера" на більшості мобільних пристроїв.

В бізнесі ви можете створити QR-код для безлічі задач:

  • Додавайте його до зовнішніх рекламних носіїв, щоб заінтригувати потенційну аудиторію та запропонувати цікаві промо.
  • Якщо ви маєте, якийсь контент, який ваші користувачі можуть завантажити, зробіть опцію завантаження у вигляді посилання на QR-код.
  • Запросіть клієнтів долучитися до ваших облікових записів в соціальних мережах з використанням QR-коду.
  • За допомогою QR-кодів легко завірусити вашу рекламу: для цього просто розташуйте свій QR-код у людних місцях. Можна навіть надати трохи таємничості.
  • Посилання на QR-код просто незамінне в продажах окремих сервісів — наприклад, для купівлі електронних квитків, реєстрації онлайн до лікаря чи в салон краси, для проведення заходів з платним входом чи за запрошеннями.

Отже, якщо підсумувати, що таке QR-код, то в бізнесі це — невпинне джерело цікавості клієнтів, інструмент для розповсюдження інформації, простий спосіб надати доступ до ваших послуг без паперових запрошень чи квитків, а ще завдяки QR-коду можна створювати справжні шедеври вірусної реклами.

Як застосувати QR-коди в бізнесі: ефективні стратегії для маркетингу та продажів

Наостанок, дамо трохи корисних порад щодо використання та стратегій застосування QR-технологій на користь вашого бізнесу.

  • Якщо не знаєте, чи працюватиме технологія на користь ваших задач, спочатку спробуйте створити QR-код безкоштовно, а якщо спрацює — переходьте до платних опцій.
  • В маркетингових цілях краще застосовувати динамічні QR-коди, а от для постійних посилань — статичні.
  • Не забувайте надавати своїм кодам риси індивідуальності, застосовувати брендування (лого, корпоративні кольори, фірмові джингли тощо).

І не зволікайте! Бо QR-коди сьогодні справжній must-have для переважної більшості бізнесів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ