Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо депутати потуратимуть апетитам Садового, то на цій раді можна ставити хрест, - експерт

Амбіції міського голови Львова Андрія Садового щодо розподілу посад у новобраній Львівській міській раді зрозумілі, але нездорові. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політичний експерт Олександр Антонюк.

«Бажання призначити на посаду секретаря ради та голову бюджетної комісії представників «Самопомочі» не зовсім відповідає його деклараціям. В даному випадку найперше мав би реагувати «БПП «Солідарність», які чомусь підтримали його в другому турі виборів міського голови», - зазначив Олександр Антонюк.

Він переконаний, що депутатам інших фракцій не можна піддаватися на такі вмовляння міського голови, адже його пропозиція по розподілу посад зовсім не відповідає принципам демократичності.

Львівська міська рада. Боротьба за посади

«Якщо депутатський корпус це проковтне, то на цій Львівській міській раді можна ставити хрест і називати її іменем «Самопомочі». Якщо Садовий таки зуміє взяти гору, то інші фракції впливу на рішення і на формування порядку денного мати не будуть. Кожен повинен розуміти, що функція депутатського корпусу – це контроль за мером та виконкомом. Андрія Садовому варто згадати меморандум про прозорість рад, який підписала його партія також. Ті політичні сили, які пристануть на пропозиції Садового програють», - переконаний він.

За його словами, фігура секретаря Львівської міської ради – це найавторитетніша і рівновіддалена від усіх депутатів людина.

Кадрові апетити Садового

«Ця людина повинна однаково враховувати позицію усіх фракцій, а не лише однієї, і повинна бути не заангажована щодо міського голови. Це людина повинна бути з досвідом і яку не запідозриш у надмірній критиці чи лояльності до міського голови», - прокоментував Олександр Антонюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ