Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо Ющенко прийме указ про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за незалежність України, то Тягнибок п’ять років не критикуватиме НУ та Президента

Якщо Ющенко прийме указ про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за незалежність України, то Тягнибок готовий п’ять років не критикувати «Нашу Україну» та самого Президента, — про це лідер ВО «Свобода», депутат Львівської обласної ради заявив сьогодні, 17 жовтня, на прес-конференції. За його словами, 14 жовтня у свято Покрови та святкування 64-ї річниці Створення Української Повстанської Армії ВО «Свобода» провело масштабну акцію у Києві із вшанування пам’яті вояків ОУН-УПА, в якій взяло участь близько 10 тис. українців, серед яких приблизно 100 вояків Української Повстанської Армії зі Львова, Івано-Франківська, Тернополя та Києва. 
 «Ми пройшлися пішою ходою від Майдану Незалежності до меморіального знаку загиблим в роки голодомору, що на вулиці Михайлівській, а потім до Софіївської площі, до відбулися основні заходи. Учасники мітингу прийняли звернення до Президента України, в якому вимагали, щоб Віктор Ющенко видав указ про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за волю України. Ми самі напрацювали навіть текст указу, в якому було всього лише чотири пункти: про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за незалежність нашої держави, надання їм статусу борців за волю, затвердити 14 жовтня державне свято — День українського війська, а також скасувати указ Президента від 23 грудня 1994 року про святкування 23 грудня Дня захисника вітчизни, — говорить Олег Тягнибок. — Віктор Ющенко таки прийняв 14 жовтня указ щодо воїнів ОУН-УПА, але зовсім інший, аніж ми вимагали, про визнання воїнів ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні. Суть цього указу зводиться до того, що треба вивчати історію ОУН-УПА. Скільки можна її вивчати? Тим більше, що цей указ адресовано Кабінету Міністрів та Міністерству освіти. Янукович вже давно сказав, що уряд не буде виконувати указів Президента, а віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник минулого року відкликав з Верховної Ради законопроект про визнання воїнів ОУН-УПА. Тобто Секретаріат Президента просто переклав зі себе відповідальність, до того ж на людей, які ніколи не підуть на вирішення цієї проблеми».
 Як пообіцяв Тягнибок, якщо Віктор Ющенко прийняв указ про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за незалежність України, то він готовий на будь-які поступки, наприклад, п’ять років взагалі не критикувати «Нашу Україну» та Віктора Ющенка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ