Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович подав до ОАСК новий позов проти Ради

Експрезидент Віктор Янукович, який втік до Росії, вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти його звання президента України в інший спосіб, окрім як шляхом імпічменту. Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду Києва
Фото з Цензор.НЕТ.

Про це сьогодні у своєму телеграм-каналі написала нардепка від "Слуги народу", представниця ВР у КСУ Ольга Совгиря, - передає УНН.

"Янукович В.Ф. подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім імпічменту. Окружний адміністративний суд м. Києва вже відкрив провадження у цій справі (№640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання. Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент", - вказала Совгиря у Telegram.

Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання Президента України шляхом ухвалення Закону України від 04.02.2015 № 144-VIII, який наразі чинний, - вказала Совгиря.

"Конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, носить політичний характер, а тому не підсудний Суду", - додала нардепка.

Експрезидент Віктор Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), щоб оскаржити ухвалену 22 лютого 2014 року Верховною Радою України постанову про його самоусунення з посади глави держави. Згодом в ОАСК повідомили, що позов зареєстрували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ