Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Янукович зробив собі та «сім’ї» подарунок до Миколая - 15 млрд від Путіна, - Кошулинський

Для українців домовленість президента Януковича у Москві – це дуже велика проблема. Про це сьогодні, 18 грудня, в коментарі Гал-інфо розповів віце-спікер Верховної Ради, заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

За словами віце-спікера, ті 15 млрд доларів кредиту  ніяким чином не впливатимуть на покращення економічної ситуації в країні та життя громадян.

«Це Янукович зробив собі та своїй сім’ї такий подарунок на Миколая. Це до теми взаємовідносин «сім’ї» та олігархів. Тепер на їхніх підприємствах ціна на газ буде нижчою, а це означатиме додатковий прибуток. Для звичайних громадян нічого не зміниться», - зазначив Кошулинський.

Він також додав, що якщо Росія дає гроші, то за ними будуть слідкувати.

«Це означає, що в Україні з’явиться хтось «сматрящій». Ця угода – це дуже велика проблема в Україні. Янукович їх фактично запустив в Україну», - сказав віце-спікер.

За словами Руслана Кошулинського, жодного позитиву від цієї угоди українцям очікувати не варто.

«Борг перед російською стороною за недовибраний газ залишився, вони надали кошти, і ми тепер вдвічі їм винні. Це не є нова угода, а лише тимчасові доповнення на два роки. За два роки повернути 15 млрд доларів для України неможливо. Якщо борг не повернуть, то вони зможуть через арбітражний суд стягнути борг активами держави», - зазначив віце-спікер.

За його словами, якщо послуговуватись простою арифметикою, то для повернення боргу Україні за два роки треба продати 30 підприємств таких, як Криворіжсталь.

«Не відбудеться зменшення ціни на газ для населення, адже газ піде на промисловість, яка у власності «сім’ї», - сказав Кошулинський.

Окрім того, віце-спікер переконаний, що влада фактично віддає аерокосмічну галузь Росії.

«У Росії є військова доктрина, яка останніми роками посилюється. Однак у них є проблема – їхні ракети не літають. Зате в Україні найкращі ракетоносії. За борги влада віддасть Росії наше державне майно, а ми втратимо найцінніше, що у нас є – людський розум», - зазначив Руслан Кошулинський.

Він також додав, що здивований позицією в даному питання партнерів із США та ЄС, адже Росія, фактично, може розв’язати нову холодну війну.

«Аерокосмічну галузь України максимально посилить Росію», - заявив Кошулинський.

Він також припускає, що може відбутися посилення позицій РФ у чорноморському напрямку.

Фото - Вголос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ