Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош не контролює частину "ПС" і хоче зберегти обличчя, - Фесенко

У державі референдум може проводити тільки держава. Наша Конституція не передбачає референдумів про довіру. Юридично – це суперечить Конституції, яка не передбачає референдумів саме з таких приводів. Дмитро Ярош хоче зберегти своє політичне обличчя. Про це сьогодні, 22 липня, у коментарі «Гал-інфо» розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.
Фото - joinfo.ua

На думку експерта, якщо проводити  в Україні референдум про недовіру до влади, то ми щороку будемо змінювати владу.

Володимир Фесенко підкреслив, що, за даними соціологів, більшість населення з різних причин не довіряє владі: «Обирають Верховну Раду і вже через півроку їй не довіряють. Рейтинги довіри до влади стабільно залишаються  дуже низькими».

«За 24 роки незалежності лише короткі періоди, менше року, коли більшість населення довіряла президенту. Як правило, недовіра населення проявляється  вже через півроку після президентських виборів. Це специфіка нашого суспільства», - розповів експерт.

Володимир Фесенко не бачить юридичних наслідків в ініціативі референдуму та сумнівається, що вона буде реалізована в правовому полі.

«Якщо робити це з політичної точки зору, можна кожен рік проводити референдум і кожен рік змінювати владу. В демократичних державах не проводять референдуми про довіру. Як правило, це роблять авторитарні режими, коли їм треба ліквідувати парламент», - додав політолог.

На думку Володимира Фесенка, ці дії спрямовані на збереження власного політичного обличчя. Причиною цього він називає недавні події, що розгорталися в Мукачевому.

«Після ганебних подій в Мукачеве, де «Правий ссектор» скоїв злочин, – треба було попросити вибачення за цих людей, чого зроблено не було», - розповів експерт.

Політолог вважає, що Дмитро Ярош не контролює значну частину «Правого сектору»: «Він, можливо, розуміє, що частина його організації в різних регіонах працює на олігархів, працює, як їхні охоронні структури».

«Вони виступають за революцію, але тут інша проблема. Якщо продовжувати революцію без кінця завершиться тим самим, чим завершилася перша доба української незалежності (1917 – 1920 років), коли одні націоналісти та революціонери змінювали інших. Чим це завершилось? Руйнацією української держави, втратою незалежності. Цим, власне, може і завершитись революційна боротьба «Правого сектору». Поки Ярош розуміє, що боротьба всередині держави – це допомога Путіну, - дякувати, він це розуміє, - тому він це замінює такими псевдодемократичними ініціативами як референдум», - узагальнив Володимир Фесенко.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ