Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Яворівська райрада хоче заборонити будівництво сміттєзвалища

Яворівська районна рада хоче заборонити будівництво полігону ТВП на території району. Про це йдеться в проекті рішення Яворівської райради, оприлюдненому на офіційному сайті. Обговорення проекту рішення відбудеться сьогодні, 30 січня, на позачерговому засіданні сесії.

Нагадаємо,  що 27 січня у Львові прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час обговорення ситуації на Львівському полігоні ТПВ та поводження з сміттям у Львові,  дав доручення облдержадміністрації передати земельну ділянку в Яворівському районі на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП "Сірка" для будівництва нового полігону твердих побутових відходів.

Голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, депутат Жовківської районної ради від партії УКРОП Ігор Муравський сказав: «Я вважаю, що громада не дозволить будувати на території Яворівського району щось подібне. Перед тим, як винести це питання на загал, Володимиру Гройсману та Олегу Синютці потрібно було приїхати 27 січня в Яворів,  до громади, і спокійно обговорити плани з місцевими  жителями».

Довідка.

РІШЕННЯ  №  

« 30 » січня  2017 р.                                                                      

ПРОЕКТ

м. Яворів

Про ситуацію, що склалася у зв’язку з намірами

органів виконавчої влади щодо облаштування

полігону твердих побутових відходів на території

Яворівського району

З метою забезпечення конституційного права мешканців Яворівщини на безпечне для життя і здоров'я довкілля, враховуючи позицію депутатів, органів місцевого самоврядування, громадських і релігійних організацій району щодо намірів органів виконавчої влади облаштувати полігон твердих побутових відходів на території Яворівського району, керуючись ст.ст. 16, 50 Конституції України, ст.ст. 43, 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Яворівська районна рада

ВИРІШИЛА :

1. Звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної державної адміністрації та народного депутата В. Парасюка щодо недопущення облаштування полігону твердих побутових відходів на території Яворівського району (Звернення додається).

2. Яворівській районній державній адміністрації (О. Хлян) вжити заходів  щодо заборони ввезення на територію району твердих побутових відходів з інших адміністративних територій області, будівництва полігону ТПВ та регулярно інформувати районну раду та громадськість Яворівщини про стан вирішення вказаних питань.

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування району розглянути дане питання на  сесіях місцевих рад, про результати розгляду інформувати районну раду.

4. Районним засобам масової інформації (В. Дацко, С. Різник) оприлюднити дане рішення Яворівської районної ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регулювання земельних відносин, агропромислового комплексу, охорони навколишнього середовища та екології (С. Дяків).

Голова районної ради                                                                                 В. Сичак



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ