Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єдиними союзниками партії Гриценка в парламенті 2019 року можуть бути Опоблок та радикали

Анатолій Гриценко, лідер «Громадянської позиції» підтвердив, що партія планує приймати участь у виборах до Верховної Ради в жовтні 2019 року. Але політик відмовляється розповісти з якими політичними силами він планує співпрацювати для створення коаліції у майбутньому парламенті.

«Запитайте мене про це у вересні 2019 року, коли стане зрозуміло, хто буде у майбутньому парламенті. Поки що там не має ні Наливайченка, ні БЮТ, ні БПП. Жодна з цих партій поки не пройшли у парламент нового скликання. Зараз щось спрогнозувати якусь аналітику буде важко», - коментує політик.

Наприкінці літа екс-міністр оборони, лідер партії "Громадянська позиція", Анатолій Гриценко, який крім того має намір балотуватися на пост президента України, заявив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що чинний глава держави Петро Порошенко і голова парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко ведуть проти нього інформаційну кампанію. Тож, очевидно що про співпрацю цих сил у майбутньому парламенті мова не йде. 

Також у вересні стало відомо про конфлікт Гриценка із «Самопоміччю». Голова фракції у Верховній Раді, Олег Березюк, заявив тоді, що партія мера Львова Андрія Садового «Самопоміч» не вважає Анатолія Гриценка політиком нової генерації, для них Гриценко є частиною постколоніальної системи управління державою.

Схожу позицію раніше в своєму відео зверненні озвучив лідер Руху Нових Сил Михайло Саакашвілі. Оцінюючи майбутні вибори в Україні, без зайвої дипломатії він назвав ряд потенційних політиків-висуванців "д*рьмом", закликаючи "позбутися від старого політичного класу". Він також натякнув, що в цьому ряду знаходиться і потенційний кандидат в президенти Гриценко. Сам Гриценко пояснив це тим, що “Саакашвілі не розуміє Україну”.

Кілька тижнів тому Анатолій Гриценко також мав конфлікт з партією колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка «Справедливість». Тоді екс-міністр оборони України, звинуватив Наливайченка в організації  провокації в аеропорту Дніпра (активісти  вручили Гриценкові символічного гарбуза за продаж Дніпропетровського військового госпіталя, що опинився під заставою російського банку).

З якими політичними силами Гриценко планує будувати коаліцію  наразі не зрозуміло, бо за результатами соціологічних рейтингів, єдиними партіями, з якими політик ще не посварився є «Опозиційний блок» та «Радикальна партія Олега Ляшка».

Факти

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ