Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нагоди Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові підняли прапор Андрія Дигдаловича

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/2
Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч минає 10 років після розстрілу учасників Революції гідності, що героїчно відстояли демократичні інтереси, права і свободи українців.

В пам'ять про їх подвиг та задля увічнення імен Героїв Небесної Сотні у Львові ровесник революції підняв прапор України, що належав загиблому на Майдані львів'янину, повідомляють в ЛМР. 

Подія відбулась на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні. Український стяг піднімав ровесник Революції гідності, 10-річний Богдан Компричевський, батько якого зараз служить у Збройних силах України.

Сам прапор належав львів’янину Андрію Дигдаловичу, якого вбили 20 лютого 2014 року на Майдані в Києві. Саме в цей день 10 років тому він мав отримати нагороду – орден «За оборону Майдану», однак зранку його життя забрала куля снайпера на вулиці Інститутській. В цей момент у внутрішній кишені куртки з ним був прапор України, який і піднімали над меморіалом.

Дружина Героя Наталія Дигдалович, каже, що довго боролась за те, щоб їй віддали прапор чоловіка, адже він – останнє, що було при Андрієві у момент загибелі. Жінка горда того, що стяг підняли у центрі Львова, адже це гідна шана подвигу її чоловіка та усіх загиблих на Майдані.

«Цей прапор – це символ життя, яке так любив Андрій, який є дуже важливим для нашої сім'ї. Для мене, для дітей - це дороговказ, з яким ми повинні йти по життю, щоб чітко розуміти, що ми не можемо існувати без України в серці», – пояснює Наталія Дигдалович.

Також на меморіалі вже традиційно школярі розвішали сотні власноруч створених паперових ангеликів, а також деревʼяних ангеликів, яких розмальовували ліцеїсти Львівського художнього ліцею при Академії мистецтв.

«Кожен з загиблих Героїв Небесної Сотні заклав новий сенс і зміст нашої країни, відкрив нову сторінку нашої історії. Коли ми говоримо про цих людей, ми повертаємося в минуле, згадуючи важкі події, але дивимося в майбутнє, адже саме вони заклали сенс в українське майбутнє. Сьогодні ми висловлюємо велику вдячність всім Героям Небесної Сотні та кожному Герою України, який боронив, боронить і буде боронити нашу державу», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ