Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За один день біля берегів Лівії врятовані 6,5 тисяч нелегалів

Берегова охорона Італії врятувала близько 6,5 тисяч біженців протягом понеділка, 29 серпня. Біля узбережжя Лівії було проведено загалом 40 операцій, повідомила італійська служба берегової охорони у Twitter і додала, що це був найбільш напружений день за весь рік.

У порятунку мігрантів, крім берегової охорони, брали участь кораблі ВМФ Італії, судна європейського прикордонного агентства Frontex, місії Євросоюзу Sophia, яка бореться з контрабандистами, що здійснюють нелегальні перевезення біженців в Середземному морі, а також представники гуманітарних організацій.

Погода ​​в Африці сприяє тому, щоб тисячі людей знову пускалися в небезпечну подорож через Середземне море в пошуках кращого життя в Європі. з початку 2016 року до Італії морським шляхом прибули близько 105 тисяч біженців, більшість з яких вирушили з Лівії. 2700 мігрантів загинули в переповнених човнах.

Потік нелегальний мігрантів останнім часом також збільшився і на грецькому напрямку. Крім того, останні факти свідчать про те, що нелегальні перевізники можуть використовувати для переправлення мігрантів у ЄС новий маршрут - з Туреччини до Італії.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ