Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За порушення земельного законодавства за 9 місяців 2006 року прокуратура притягнула до відповідальності 130 службовців

Органами прокуратури Львівської області протягом поточного року при здійсненні нагляду за додержанням законів про охорону навколишнього середовища проведено низку перевірок. Прокурорами перевірявся стан додержання законодавства щодо раціонального використання та охорони земель, лісових ресурсів, надр та іншого законодавства, яке регулює питання поводження з відходами, водного законодавства, а також про атмосферне повітря. 
Так, при проведенні перевірок щодо додержання вимог земельного законодавства встановлено, що значна кількість порушень допускається при прийнятті рішень органами влади та місцевого самоврядування.
Загалом протягом 9 місяців 2006 року органами прокуратури Львівської області на ділянці нагляду за додержанням земельного законодавства порушено 10 кримінальних справ, принесено понад 260 протестів, внесено більше 160 приписів та подань, до різного виду відповідальності притягнуто 130 службовців, а також за втручання прокурорів відшкодовано  1 млн 90 тис. грн.
Зокрема, прокуратурою області опротестовано рішення, прийняте сесією Львівської обласної ради, яким затверджено проект землеустрою щодо зміни та встановлення меж села Волосянка Сколівського району та включено в межі села понад 696 га земель. У липні 2006 року протест прокурора області розглянуто та задоволено. Окрім цього, прокуратурою Львівської області проведено перевірку законності ухвали, прийнятої сесією Львівської обласної ради від 1993 року, відповідно до якої до земель Грибовицької сільської ради народних депутатів Жовківського району включено землі Львівського ліспаркгоспу Брюховицького лісництва загальною площею більш як 328 га. Встановлено, що вказана ухвала прийнята з перевищенням повноважень, наданих Львівській обласній раді, у зв’язку з чим прокуратурою області в Господарський суд Львівської області пред’явлено адміністративний позов про визнання не чинними рішення Львівської обласної ради. У вересні поточного року адміністративний позов прокуратури області задоволено, а оскаржувані акти визнано не чинними. Також у ході проведених перевірок виявлено факти прийняття незаконних рішень без скликання сесій. На виявлені порушення органами прокуратури вносились протести, які розглянуті та задоволені.
Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі прокуратури Львівської області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ