Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За три роки понад 40 тис. резервістів пройшли підготовку на навчальних зборах

З 3 грудня 2018 року в Україні розпочався цикл масштабних зборових заходів, до яких поетапно залучаються резервісти та військовозобов’язані, переважно з бойовим досвідом. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

З початку оголошення призову на навчальні збори, у військових комісаріатах спостерігається позитивна тенденція виконання планових показників за рахунок резервістів-добровольців, які самостійно прибувають до військкоматів та військових частин.

Про це сьогодні, 5 грудня, під час брифінгу повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Щербіна.

На заході також були присутні голова Ради резервістів Збройних Сил України молодший лейтенант Тарас Ткалич і заступник голови Ради резервістів молодший лейтенант Мирослав Гай.

– Підготовка резервістів та військовозобов’язаних протягом грудня буде проводитися як у складі бригад – терміном до 15 діб, так і у складі навчальних центрів – терміном до 20 діб, – зазначив офіцер.

За словами полковника Михайла Щербіни, збори в складі бригад дозволять провести заходи бойової підготовки військових частин разом з резервістами та забезпечити, в разі загострення обстановки, готовність бригад до виконання завдань за призначенням у найкоротші терміни без проведення додаткових заходів злагодження.

Збори в складі навчальних центрів дозволять здійснити допідготовку резервістів оперативного резерву першої черги кваліфікованих (гостродефіцитних) спеціальностей (фахівці екіпажів бойових машин, снайпери, артилеристи, танкісти тощо), які необхідні для доукомплектування бойових військових частин.

– Крім того, в областях, де запроваджено режим воєнного стану, передбачається проведення зборів з резервістами та військовозобов’язаними територіальної оборони, терміном до 10 діб. Під час зборів буде проведено бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, відповідні навчання з метою підготовки до захисту своїх областей, а також чисельні заходи у рамках проведення «Єдиних стрілецьких днів», – зазначив офіцер.

Загалом, протягом трьох останніх років підготовку на зборах у складі бойових військових частин та органів військового управління вже пройшли понад 40 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги.
– Оголошення мобілізації передбачається лише за умов відкритої агресії проти України, – підсумував Михайло Щербіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ