Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За три тижні втратив 20 кг: у Львові врятували чоловіка з рідкісним захворюванням

У 69-річного чоловіка з Червоноградщини діагностували патологію судин кишківника, яка зустрічається лише у 0,1% пацієнтів.
Фото: Перше ТМО

Про це розповідають на сторінці Першого медичного об'єднання Львова. 

"У 69-річного пана Романа з Червоноградського району майже місяць болів живіт, особливо після їди. Чоловік постійно відчував слабкість, однак надто на це не зважав. Згодом стан погіршився: біль став нестерпним, ліки не допомагали. Пан Роман більше не міг їсти. За три тижні він схуд на 20 кг. Ставало лише гірше. Рідні забили на сполох", – йдеться там.

Невдовзі бригада медиків Лікарні Святого Пантелеймона після УЗД та комп'ютерної томографії діагностували в пацієнта атеросклеротичну оклюзію стовбура верхньої мезентеріальної артерії кишківника. 

Лікарі пояснюють, що оклюзія стовбура верхньої мезентеріальної артерії – це повне перекриття головної судини, що забезпечує кровопостачання більшої частини кишківника. Розвивається зазвичай через атеросклероз судин: відкладання холестеринових бляшок на стінці артерії. Це і стало причиною хвороби пана Романа.

Аби врятувати життя чоловіку, пацієнтові встановили синтетичний протез, що відновив кровотік до кишківника.

"Втручання було складним та потребувало високої точності хірургічних рухів: делікатно виділити, не пошкодити судини в оперованій ділянці та ідеально точно накласти анастомози – судинні шви", – кажуть медики.

Післяопераційний період у пацієнта минув без ускладнень. На наступний день після втручання стан чоловіка стабілізувався. Тож його перевели з реанімації до післяопераційної палати у відділення судинної хірургії. І на десятий день чоловік без жодних скарг відправився додому.

Тиждень тому пан Роман був на контрольному огляді. У нього усе добре та він вже набрав 4 кілограми.

У Першому ТМО нагадують, що за консультацією судинних хірургів можна звернутись за номером: 0800333003.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ