Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За тиждень кількість хворих на COVID-19 на Львівщині зросла на 43%: головне за добу

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про найважливіші події, які сталися в області за минулу добу.

Він зазначив, що упродовж доби один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 20 лютого об 11:35. Була загроза удару крилатими ракетами з білорусі. Небезпека не справдилась, усе спокійно.

Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 123 людини.

До Перемишля з нашої області вирушили 1367 осіб.

Від початку повномасштабної війни у Львівську область евакуаційними потягами прибули 380 тисяч 746 людей. Евакуаційними автобусами за сприяння Патріаршого Паломницького центру УГКЦ від травня 2022 року у нашу область привезли 5 тисяч 613 осіб. Здійснили 108 автобусних рейсів.

Багато людей їдуть на Львівщину звичайними потягами або на власному транспорті.

Усіх, хто прибуває на Головний залізничний вокзал у Львові, зустрічають та забезпечують необхідною інформацією і підтримкою волонтери медико-психологічної допомоги.

З ініціативи Львівської ОВА та у співпраці з партнерами ці волонтери працюють на вокзалі з перших днів повномасштабної війни. Щодня вони зустрічають евакуаційні потяги. Декілька разів на тиждень – евакуаційні автобуси.

У порівнянні з попереднім тижнем на Львівщині кількість хворих на COVID-19 зросла на 43%. Також упродовж минулого тижня троє людей від коронавірусної недуги померли. У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб дали рекомендації, як доглядати за пацієнтом з COVID-19 в домашніх умовах. 

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі виписали першого пацієнта з гострою лейкемією, який пройшов повний курс лікування під час війни. 

Зараз на лікуванні у гематологічному відділенні дитячого медичного центру перебуває ще 25 пацієнтів з різних регіонів України. Швидкого одужання всім!

У притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської ОВА відкрили дитячу кімнату. Приміщення відремонтували, спроєктували та виготовили нові меблі, розписали стіни, змонтували інтерактивні дошки для розвитку дрібної моторики. 

Львівський обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф отримав «Золоту відзнаку» від Центру екстреної медичної допомоги в Катовіце. До того, наш обласний центр підписав договір про співпрацю з сімома центрами екстреної медичної допомоги Польщі. 

Тепер у Консультативно-координаційному центрі Стрийського району працюватимуть фахівці Стрийської філії Львівського обласного центру зайнятості та надаватимуть ВПО консультації з питань зайнятості та пошуку роботи. У ККЦ Дрогобицького району базові медичні та психологічні консультації надає благодійний фонд «Premiere Urgence Internationale». Якщо ви потребуєте допомоги, телефонуйте за номером 112 або заповнюйте анкету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ