Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

За тиждень стартує новий чемпіонат України з футболу серед клубів УПЛ. Де дивитись?

Українська Прем’єр-Ліга повідомляє про звершення історичної події — єдиний телевізійний пул створено! За відповідне рішення проголосувала більшість Учасників УПЛ.

Офіційним транслятором УПЛ стала міжнародна телекомпанія Setanta Sports. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту складає $16,2 млн.

Матчі Чемпіонату України з футболу у преміум якості будуть доступні для глядачів на 3-х майданчиках:

  • Лінійні канали Setanta Sports (мінімум 4 матчі кожного туру в прямому ефірі + решта у записі)
  • ОТТ платформа Setanta Sports (всі матчі у прямому ефірі)
  • Youtube канал Setanta Sports (2 матчі у прямому ефірі + всі матчі у записі)

В рамках додаткових перемовин, було досягнуто прийняття беспрецедентних умов для сприяння максимальній доступності футболу для українських вболівальників: окрім 2-х матчів кожного туру у прямому ефірі, абсолютно всі матчі УПЛ будуть у вільному доступі на Youtube всього через 15 хвилин після фінального свистка.

Також, важливим кроком для популяризації українського футболу, стане швидка передача клубам хайлайтів матчів через рекордні 6 годин після завершення поєдинку.

Setanta Sports є провідним спортивним телеканалом у 14 країнах Європи та Азії із загальним населенням 154 млн людей. Їх лінійні канали транслюються 425 кабельними операторами та охоплюють до 15,5 млн домогосподарств, що робить Setanta Sports найпоширенішим спортивним каналом у регіоні із аудиторією більш ніж 61 млн глядачів. В Україні Setanta Sports вже охоплює понад 2,5 млн домоволодінь.

Компанія має довгострокові спортивні права преміум-класу на більшості своїх територій і пропонує ексклюзивні трансляції найпопулярніших спортивних турнірів, таких як: Англійська Прем’єр Ліга, Іспанська Ла Ліга, Німецька Бундесліга, Італійська Серія А, Французька Ліга 1, баскетбольні Євроліга та НБА, найпрестижніші жіночі та чоловічі тенісні турніри, UFC, НХЛ, Формула 1 тощо.

Тепер до цього поважного списку приєднається також і Українська Прем’єр-Ліга.

УПЛ та її Учасники розглядають це як украй важливий перший крок у довгостроковій перспективі. Ми переконані, що цей довгоочікуваний досвід дасть УПЛ змогу підвищити рівень українського футбольного продукту.

Дуже важливо, що в такі складні часи, українські футбольні клуби таки змогли об’єднатися та стати в один ряд із футбольними топ-лігами світу, запровадивши принцип єдиного телепулу.

В умовах конструктивних перемовин, клубами було запропоновано та підтримано позицію, щодо абсолютної необхідності триматися принципів рівності Учасників та дотримуватися всіх зобов’язань, встановлених Статутом ОПФКУ «Прем’єр-Ліга» та нормативно-правовими документами УАФ і УПЛ.

Українська Прем’єр-Ліга вдячна всім клубам-Учасникам, які підтримали відповідне рішення, а також представникам УАФ, що сприяли у перемовинах і наблизили нас до омріяної мети.

Але найбільше за все ми хочемо подякувати безстрашним воїнам ЗСУ: саме завдяки вашій мужності та професіоналізму цей чемпіонат взагалі став можливим!

Бажаємо всім нам цікавого та насиченого футбольного сезону під мирним українським небом!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ