Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Замість дитячого майданчика буде паркова: будівництво на вул. Шевченка

Учора, 23 травня, мешканці будинків прилеглих до території на вул. Шевченка, 146А вийшли на акцію протесту. Містяни занепокоєнні, що поруч з ними планують звести багатоповерхівку, а на місці дитячого майданчика хочуть збудувати парковку для автівок. Гал-інфо поспілкувалось з активістами, щоб дізнатись їх позицію.

Як з’ясувалось, напередодні львів’яни, які живуть по-сусідству зі запланованою житловою площею, зібрали підписи проти будівництва. Також мешканці будинку за адресою вул. Шевченка, 146 звернулись до депутата Львівської міської ради Віталія Свіщова.

У коментарі Гал-інфо чоловік розповів, що запропонував людям зустрітись усім разом задля обговорення проблеми та її вирішення. За словами Віталія Свіщова забудовник вже має дозвіл від виконавчого комітету Львівської міської ради. Та перед тим рішення погодили на засіданні архітектурно-містобудівної ради, де головує Юліан Чаплінський.

«2 листопада 2017 року в управлінні архітектури та урбаністики ЛМР відбулось засідання щодо будівництва шестиповерхового будинку за адресою вул. Шевченка, 146а. На цьому засіданні було вирішено погодити будівництво вищезгаданого будинку, замовником якого виступив ТзОВ «Буд-Ніко, а розробником ПП «ЗЕЛЕМІНЬ»».

У протоколі вищезгаданого засідання доповідач Н. Зінчук як головний архітектор проекту запевнила присутніх, «що в межах земельної ділянки територія не забудована і не використовується раціонально, на ділянці ростуть кущі, дерева і трава, стан насаджень недоглянутий, площа земельної ділянки складає 0, 0295га. 

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/6

Поінформувала, що згідно з намірами замовника, на проектованій ділянці пропонується розмістити багатоквартирний 6-ти поверховий житловий будинок … проектована територія відповідає Ж-4 - для «Багатоповерхової житлової забудови від 9 до16 поверхів».

Також аналізуючи протокол засідання ради Гал-інфо з’ясувало, що Н. Зінчук «відмітила, що незначні розміри ділянки не дають можливості влаштувати підземний паркінг під будинком, тому автостоянку пропонується влаштувати на прилеглій території - перед будинком разом з господарським майданчиком (ред. Мова йде про існуючий дитячий майданчик).

Тому особливо занепокоєнні батьки, адже на місці дитячого майданчика планують збудувати парковку для машин.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/5

«Нас не потрібно дурити, все чудово розуміємо. У наших дітей забирають місце для гри та відпочинку. Ми читали протокол засідання тієї архітектурно-мітобудівної ради. І там написано, що головний архітектор проекту Зінчук наголосила, що, оскільки згадана територія, на сьогоднішній день, не впорядкована, з хаотично розташованими пісочницею, качелею і турніком для господарських потреб, проектом передбачено впорядкування цієї території з чітким зонуванням на господарську зону та паркінг».

На громадські збори прийшов ще один депутат ЛМР Сергій Івах. Він запевнив, що будівництво парковки на місці майданчика неприпустиме.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3

«Розміщення на цій ділянці дитячого майданчику площею 180 кв. м було передбачено ухвалою Львівської міської ради від 01.12.2005 року №2885 №2307. Також про цільове призначення території зазначено в ухвалі ЛМР від 30.05.2013 року. Територія була відведена тільки і тільки для майданчика, тому про жодну автопарковку не може йти і мова», - розповів Сергій Івах.

За словами місцевих ще одна проблема полягає у тому, що будинок за адресою вул. Шевченка, 146 не має бетонного фундаменту.

«Ми впевнені, що будівництво поруч з нами багатоповерхівки може призвести до утворення тріщин, а в подальшому руйнації будинку №146, у тому числі його вентиляційних каналів. Така ситуація становитиме небезпеку як для майна, так і для життя мешканців», - каже пані Ірина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ