Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запечені роли: чим вони відрізняються від звичайних

Що може бути смачніше за суші і роли? Мабуть, нічого.

І це не дивно, адже страва дійсно досконала. І не тільки в плані смаку, а і в сенсі корисних властивостей. Недарма існує такий вислів, що все геніальне - просте. Точно так можна охарактеризувати й суші. Але, як виявилося, досконалості немає меж. І це ми зараз про запечені роли. Приготована страва таким чином, набуває ще більш вираженого та пікантного смаку.

Історія виникнення запечених ролів

Історія запечених ролів бере свій шлях з Америки, з середини 20 століття. Японські кухарі, які в той час працювали у харчових закладах, не могли привчити американців куштувати страви з сирої риби. Тому вони трохи змінили технологічний процес - готові роли обсмажували на олії або запікали у духовій шафі.

І такі запечені роли прийшлися до смаку американцям. А з Америки вони переможним кроком рушили підкорювати Європу. І як ми знаємо зараз, цей похід був цілком успішним.

Що таке запечені роли?

Запечені роли можна поділити на дві основні групи:

  • темпурі - обсмажені у клярі, спочатку готується кляр, а потім обсмажують на дуже гарячій сковороді;
  • запечені - приготовані на грилі або у духовці без кляру. Процес приготування триває у середньому 5 - 7 хвилин, це той час, щоб риба приготувалася.

Роли запікають з такими начинками: риба, морепродукти, овочі, м’ясо птиці, сир. Щоб такі роли були більш соковитими, запікають їх разом з соусом - кунжутним, часниковим або інший варіант в залежності від смаку.

Користь запечених ролів

  • Такі роли можна вживати не тільки в якості закуски, а і як основну страву.
  • При нагріванні смакові якості ролів стають ще більш вираженими. Чому це відбувається? Просто нагріваючись, кожен продукт віддає свій смак і вони змішуються в один чудовий аромат.
  • Запечені роли мають апетитну хрустку скоринку, яка зберігає всю соковитість ролу всередині.
  • Якщо хочете отримати дієтичний продукт, тоді потрібно запікати рол у духовці, так риба позбавиться від зайвої жирності.
  • При такій технологічній обробці зберігаються всі корисні речовини, які містяться у складі ролів.
  • Безпечні вагітним жінкам і дітям.

Тож, якщо хочете спробувати щось новеньке, неодмінно замовте запечені роли в Моносуші. Це команда перевірених професіоналів, які вже довгий проміжок часу створюють неймовірно якісні продукти за кращими японськими традиціями. Кур’єр доставить страву ще гарячою і ви зможете насолодитись цією смачною поживною їжею та зігрієтесь під час цієї холодної зими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ