Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступника глави Меджлісу в Криму можуть посадити за сепаратизм

ФСБ РФ у Криму висунула підозру заступнику глави Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умєрову. Йому інкримінують сепаратизм та посягання на територіальну цілісність Російської Федерації. Сьогодні, 18 травня, він не зміг приїхати до Львова для того, щоб взяти участь у заходах до 72-річчя депортації кримськотатарського народу з Криму, адже зараз він перебуває на підписці про невиїзд з території окупованого Росією Криму. Про це під час прес-конференції у Львові розповів завідувач відділом забезпечення діяльності уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Юсуф Куркчі.
Фото з ru.krymr.com.

Він наголосив, що нині в окупованому Росією Криму кримські татари знову зазнають репресій та гонінь. Показові справи із закриття Меджлісу, обшуки, арешти тощо.

«На наступному тижні суд буде приймати рішення щодо Ільмі Умєрова. Якщо суд вирішить змінити статус з підозрюваного на обвинуваченого, то обиратимуть й міру запобіжного утримання. Можливо це буде арешт», - сказав Юсуф Куркчі.

Він також додав, що наразі Ільмі Умєров не може покинути територію Криму і виїхати на материкову Україну.

Як зазначив співзасновник громадської організації “Крим SOS” та Кримського дому у Львові Алім Алієв, це політичне переслідування за те, що Ільмі Умєров просто вільно висловлював свою позицію і свою думку в окупованому Криму.

«Ільмі Умєров – це стрижень кримсько-татрського народу. Він вже не молода людина, але його однаково тягають по ФСБ, допитах та судах. Все це для того, щоб посіяти страх в інших, бо управляти тими, хто боїться – простіше», - сказав Алім Алієв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ