Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Засудженого в РФ Станіслава Клиха відправляють в колонію

Незаконно засудженого в Росії українця Станіслава Клиха відправлять в колонію наступного тижня. Про це в п'ятницю в Facebook повідомляє адвокат Ілля Новіков.

"Станіслава Клиха сьогодні в СІЗО-3 в Челябінську відвідав місцевий адвокат Андрій Лепехін. Стас не найкращим чином переніс п'ятитижневий етап, але і там він ненадовго. Наступного тижня його планують відправити в колонію", - пише він.

Також, за даними захисника, до сих пір невідомо перебування двох інших українських гражадан, яких в РФ звинувачують у диверсіях - Євгена Панова і Андрія Захтея.

"Про Захтея з Пановим новин поки немає, невідомо, чи привезли їх вже в Крим і куди саме. З Лефортово їх відвезли на початку тижня", - пише Новіков.

Раніше повідомлялося, що Панова і Захтея переводять до Криму, ускладнивши адвокатам процес захисту.

Як відомо 10 серпня 2016 року ФСБ РФ оголосила про запобігання терактам на території анексованого Криму.

ФСБ повідомила про затримання у справі кількох осіб. Першим стало відомо ім'я Євгена Панова. Потім стало відомо про затримання Андрія Захтея, який працював в Криму таксистом.

Обидва вони заявляли про застосування тортур з боку російських силовиків.

Після цього ФСБ РФ посилила пошук "диверсантів" у Криму.

Як відомо, Верховний суд Чечні 26 травня засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Обидва заперечували всі обвинувачення, Клих заявляв, що взагалі ніколи не був в Чечні.

Правозахисники зазначали, що через тортури, які до нього застосовували при затриманні і під час попереднього слідства, Клих у російському СІЗО збожеволів.

Україна домагається від Росії видачі вказаних заручників і політв'язнів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ