Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдання моніторингу комунальних закладів - покращення надання послуг та економія бюджетних коштів

Завдання робочої групи з моніторингу комунальних закладів - покращення надання послуг та економія бюджетних коштів. У Львівській обласній раді триває заслуховування керівників комунальних закладів щодо фінансово-господарської роботи.

Відтак, сьогодні, 29 вересня, під час засідання робочої групи проаналізували діяльність п’яти закладів галузі освіти. Зокрема, Львівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату 1-11 ступенів «Довіра», обласного   центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Підгірцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із зниженим зором та Лівчицької допоміжної школа-інтернату.

Як наголосив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, зустрічі з керівниками комунальних закладів здійснюються для того, аби проаналізувати ефективність використання майна та бюджетних коштів, а також чим можна допомогти чи посприяти.

«З липня наша робоча група уже перевірила понад 40 комунальних закладів в області, - зазначив Володимир Гірняк. - Це установи галузі культури, освіти, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я. У багатьох випадках ми побачили досить типові порушення чи недопрацювання. Однак є й такі ситуації, коли негайно слід призначати службове розслідування».

За його словами, остаточні рішення будуть прийматися в кінці листопада, коли робоча група завершить моніторинг. Наслідками проведеної роботи, виїздів та на основі фінансових документів будуть зроблені висновки щодо зміни певних керівників, оптимізації штату та зменшення нераціональних бюджетних витрат.

«Покращити якість надання послуг та зекономити бюджетні кошти – основні завдання, які ми як обласна влада перед собою ставимо», - резюмував Володимир Гірняк.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ