Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Завдяки позиції АМУ усі ОТГ у 2020 році будуть мати прямі міжбюджетні відносини

14 листопада Верховна Рада України схвалила в цілому Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Закон, зокрема, передбачає переведення на прямі міжбюджетні відносини об’єднаних територіальних громад, які провели та проведуть вибори у 2019 році, а також громад, утворених шляхом приєднання до міст обласного значення.

Як заявив голова Асоціації міст України Віталій Кличко, «для АМУ як організації, що захищає інтереси усіх без винятку громад, вкрай важливо, що вдалося відстояти у Держбюджеті-2020 прямі міжбюджетні відносини для усіх об’єднаних громад. Ці громади отримають нові можливості – ресурси та повноваження – для надання якісних послуг своїм жителям. Саме у цьому й полягає мета реформи місцевого самоврядування, яку підтримує наша Асоціація».

Варто зазначити, що 13 листопада члени Правління АМУ та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяли участь у засіданні Комітету з питань бюджету з розгляду проекту Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік». На цьому засіданні Асоціація міст України наполегливо відстоювала переведення у 2020 році на прямі міжбюджетні відносини об’єднаних громад, які провели перші вибори у 2019 році, адже у проекті Держбюджету-2020 не враховано 108 ОТГ та 68 приєднань до ОТГ. Таку позицію висловив і Мінрегіон.

В результаті Комітет з питань бюджету підтримав пропозиції Асоціації міст України та  Мінрегіону – включити до Держбюджету 2020 року всі ОТГ, вибори в яких відбулися чи відбудуться у 2019 році. Сьогодні це рішення підтримав і весь парламент.

Щодо нашої області, то прямі міжбюджетні відносини отримає Нежухівська ОТГ, де пройдуть перші вибори, а для Гніздичівської та Шегинівської громад врахували доходи та видатки у зв’язку з їх розширенням.

Нагадаємо, як повідомляло сьогодні Гал-інфо, Верховна рада ухвалила Держбюджет-2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ