Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завідувачку кафедри польської філології ЛНУ ім. Івана Франка нагородили престижною нагородою POLONICUM-2015

Відома мовознавець і полоніст, завідувач кафедри польської філології Львівського національного університету імені Івана Франка Алла Кравчук отримала одну з найпрестижніших нагород за видатні досягнення у вивченні польської мови, культури, історії та їхню популяризацію у світі– POLONICUM-2015. Про це інформує прес-служба Університету із посиланням на Центр польської мови та культури для іноземців «POLONICUM» Варшавського університету.

Під час церемонії нагородження переможців  POLONICUM-2015, що відбулась 23 листопада 2015 року у Варшавському університеті, Аллі Кравчук вручили статуетку з бронзи і пам'ятний диплом.

Нагороду POLONICUM-2015 присвоюють лише іноземним науковцям, дослідникам польської мови і глотодидактикам (спеціалістам із методики викладання чужих мов).  Інші дві рівноцінні відзнаки POLONICUM отримують активні популяризатори польської мови та культури за кордоном: перекладачі, амбасадори - полоністи, які захоплюються польською літературою, історією, мистецтвом. 

«Від імені львівської школи полоністики дякую моїм польським учителям і колегам за допомогу й високу честь працювати разом із ними. Це наша спільна нагорода», - звернулася зі словами вдячності до учасників церемонії – представників Варшавського університету Алла Кравчук.

«Ця нагорода стане для мене джерелом натхнення до подальшої праці - викладання та нових наукових досліджень», – висловила сподівання володарка нагороди POLONICUM-2015 Алла Кравчук.

В урочистостях з нагоди вручення нагород POLONICUM-2015 взяли участь представники дипломатичних місій різних країн, австрійсько-польських центрів, фундацій, мовних і культурних осередків, академічних спільнот вищих шкіл Польщі та України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ