Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині на ЗНО зареєструвались понад 14 тис. абітурієнтів

Завтра, 17 березня, останній день реєстрації на тест зовнішнього незалежного оцінювання. Станом на сьогодні, 16 березня, на Львівщині на ЗНО зареєструвалось понад 14 тис. осіб. Про це повідомили на прес-конференції, інформує кореспондент Гал-інфо.

За словами Любомири Мандзій, директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА, у Львівській області налічується 13 199  випускників 11 класів, але заяв є понад 14 тис, враховуючи те, що реєструвались і випускники інших років.

Як повідомила Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО), документи, які будуть надіслані, мають містити дату не пізніше як 17 березня.

"Документи датовані  20 березня до розгляду не прийматимуться", - зазначила вона.

Що стосується ДПА (державної підсумкової атестації) у школах, то, як і минулого року, ДПА буде у вигляді ЗНО із трьох предметів - українська мова та література, математика чи історія України і третій предмет на вибір учня. Отримані результати будуть переводитись у 12 бальну шкалу для школи та у 200 бальну для ЗНО.

Також  Лариса Середяк зазначила, що у Львівській області  при реєстрації на ЗНО 71 людина отримала відмову та 27 абітурієнтам анулювали роботу.  Однак такі абітурієнти до 30 березня можуть зареєструватись наново.

Варто наголосити, що ті, хто через певні обставини вже знає, що не зможе скласти тест із ЗНО, повинен попередити ЛРЦОЯО про це до 17 квітня. Тоді для таких осіб не буде передбачене місце та зошит під час проведення тестування.

"Також цього року прийматимуться результати ЗНО тільки із 2016 року.  Окрім того, вступник може подати до ВНЗ результат ЗНО із одного предмету за 2016 рік, а із іншого за 2017", - розповіла директор ЛРЦОЯО.

Додамо, що із 13 березня у персональному кабінеті кожного зареєстрованого на пробне ЗНО вже є інформація про місце проходження пробного ЗНО. 

Нагадаємо, 1 квітня відбудеться пробне ЗНО із української мови та літератури, а 8 квітня - із інших предметів. Із собою потрібно мати запрошення-перепустку та паспорт, квитанцію про оплату непотрібно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ