Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський відреагував на ескалацію конфлікту на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що Росія перекидає свою техніку до кордонів України. Зокрема він вважає, що питання війни та миру на сьогодні потрібно розділити на два пункти.
Фото Олена Ляхович

Про це Глава держави написав на своєму офіційному Telegram-каналі.

Він зазначив, що 20 загиблих і 57 поранених на Донбасі за перші місяці цього року - це ціна війни та відстоювання незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Також він зазначив, що "санкції проти Віктора Медведчука, наша голосна та тверда позиція щодо незалежності України та просування до миру й беззаперечна підтримка з боку західних партнерів" дратують Росію.

За його словами, нарощування російських військ на кордоні з Україною є "грою м'язами" в форматі військових навчань і тут можливі провокації.

"Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас - тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності. Наша армія - це не лише сила та міць, це також мудрість і виваженість. Наша держава - це єдність. Ми завжди готові до будь-яких провокацій", - підкреслив Зеленський.

Також Глава держави зазначив, що процес перемовин щодо миру нелегкий. 

"...ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов’язково мир і повернення наших людей і територій", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, українська розвідка з'ясувала, що Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ