Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителі Львівщини за пів року передали на утилізацію понад 1, 5 млн старих ламп розжарювання

За підсумками першого етапу програми обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, жителі Львівщини обміняли 1 млн 600 тисяч ламп. Таким чином наша область стала лідером з-поміж інших областей.
Фото з відкритих джерел

За підсумками першого етапу програми, жителі Львівщини обміняли 1 млн 600 тисяч ламп. Таким чином наша область стала лідером з-поміж інших областей, повідомляють в ЛОДА. 

«Експериментальний проєкт реалізується за рахунок фінансових та інших ресурсів та послуг, що відповідно до міжнародних договорів України надаються партнерами з розвитку на безоплатній та безповоротній основі. Обмін старих ламп розжарювання на нові повинен зменшити дефіцит електроенергії в енергетичній системі. Ініціатива стартувала взимку, коли стабільно вимикали світло у житлах. Саме перехід на LED-лампи допоможе скоротити споживання енергії на 7-10% у пікові моменти. Минуло пів року і за результатами такої ініціативи жителі Львівщини обміняли 1 млн 600 тисяч ламп розжарювання. Саме наша область посіла перше місце з-поміж інших. Наступними ідуть Київщина, де обміняли 1 млн 200 тисяч ламп та Харківщина – майже 1 млн»», - розповіла т.в.о директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Лампи розжарювання мають бути справними, після обміну їх утилізують. Для утилізації департамент екології та природних ресурсів ОВА за результатами закупівлі уклав договір з ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик», своєю чергою ЛМР - з ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів». Усі роботи виконують за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та фонду ОНПС м. Львова. Загалом станом на 1 липня у Львівській області утилізували 1, 596 млн ламп, отриманих від фізичних осіб.

Програма працює за таким алгоритмом: людина приносить 5 справних ламп розжарювання у головне відділення «Укрпошти», де обмінює їх на енергоощадні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ