Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Знайшовся інвестор, який будуватиме в Грибовичах сучасний полігон ТПВ

Територія Грибовицького сміттєзвалища – це деградована земля, яка потребує рекультивації, але на її відновлення потрібно багато часу. Про це сьогодні, 11 травня, під час прес-конференції повідомила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За її словами, зараз необхідно забрати біогази, які роками накопичувалися під пластами твердих побутових відходів (ТПВ).

«Зараз тривають перемовини між Львівською міською радою, Львівською ОДА та громадою села Грибовичі на предмет побудови полігону ТПВ європейського стандарту, який передбачить перешкоджання просочення в грунт шкідливих речовин і не міститиме загрози екології», - сказала Ірина Гримак.

Окрім того, за її словами, проект передбачатиме рекультивацію старого полігону.

«Грибовицькій громаді пропонують створити спільне підприємство, де громада буде основним співвласником території полігону ТПВ і отримуватиме від цього прибуток. Місцева громада матиме можливість самостійно розпоряджатись цими коштами», - сказала вона.

Як пояснила Ірина Гримак, йдеться про територію, яка буде поруч із вже існуючим полігоном ТПВ. За її словами, побудова нового сучасного полігону – це перспектива найближчих років.

На запитання Гал-інфо, чи є вже інвестор для цього проекту, вона відповіла, що один інвестор зголосився.

«Інвестор український, який багато років жив за кордоном, але має українське коріння. Зараз є питання реєстрації юридичної особи на території Львівської області. Після цього можна буде говорити більш предметно», - сказала Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ