Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зубні іригатори: особливості та ключові переваги

Якщо раніше для чищення зубів використовували хіба що щітку, пасту і нитку, то зараз пристрої для догляду за ротовою порожниною стали більш різноманітними та набагато ефективнішими.

На сьогоднішній день найпопулярнішими пристроями для чищення зубів є іригатори та електричні зубні щітки. Вони значно підвищують якість догляду за ротовою порожниною, а сам процес роблять більш зручнішим та швидшим. Більше того, з року в рік у продажу з’являються новіші і технологічно досконаліші моделі, зокрема, каталог популярних іригаторів щоразу поповнюється цікавими позиціями.

Що таке «зубний іригатор» та чому його варто використовувати – про це детальніше у нашій публікації.

Ключові переваги використання іригаторів

Зубний іригатор – це спеціальний пристрій, з допомогою якого здійснюють чистку ротової порожнини струменем води. Це досить ефективний спосіб позбавити власні зуби від бактерій, добре очистити міжзубні проміжки та забезпечити масажування ясен. До речі, в інтернет-магазині «Зубні Рішення» доступний широкий асортимент високоякісних зубних іригаторів – за доступними цінами та доставкою по Україні.

Використання іригаторів має чимало вагомих «плюсів», зокрема, вони дозволяють:

  • Забезпечити надійну профілактику захворювань ясен, оскільки струмінь води, як вже згадувалось, добре масажує ясна, а відтак покращує їх кровообіг та пришвидшує їх відновлення;

  • Попередити утворення та розвиток карієсу на зубах, оскільки іригатор досить ефективно очищає зуби від забруднення, особливо – міжзубні проміжки, де накопичується чимало залишків їжі;

  • Очищати брекети, різні види зубних імплантів та протезів – струмінь води чи спецзасобу відмінно очищає від забруднення, при цьому не псуючи їх зовнішній вигляд.

Різновиди іригаторів

Виробники іригаторів, як правило, випускають дані пристрої двох видів – стаціонарні та портативні. Якщо перші мають досить значні габарити, а їх живлення відбувається від розетки, то другі вирізняються автономністю, компактністю і незначною вагою, що дозволяє брати пристрій з собою – під час робочих поїздок чи відпочинку далеко від домівки.

Варто зазначити, що сучасні іригатори можна класифікувати і за іншими параметрами, наприклад, кількістю основних функцій чи за натиском струменю тощо.

Вибір іригатора: на що звернути увагу

Обираючи іригатор, перш за все варто врахувати потужність пристрою та частоту пульсування. Якщо Ви маєте намір придбати портативний пристрій, оптимальним варіантом є модель з потужністю 250 – 600 кПа і пульсацією 1200 імпульсів за хвилину.

Важливим критерієм вибору є також і кількість режимів чищення. Як правило, сучасні стаціонарні і портативні іригатори мають не менше двох режимів, зокрема, повсякденне чищення та масаж ясен.

Не слід залишати поза увагою і ємність резервуару. Портативні іригатори мають ємність до 250 мл, а тому підходять виключно для однієї людини. Якщо ви маєте намір придбати пристрій для усієї сім’ї, краще віддати перевагу стаціонарним моделям – вони оснащені резервуарами зі значно більшою ємністю – від 600 мл і вище.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ