Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зустріч бійців АТО з Садовим відбулася без нього

Учора, 2 березня, у Львівській міській раді відбулася зустріч ветеранів АТО, на яку не прийшов міський голова Львова Андрій Садовий. Бійці хотіли почути від міського голови Львова пояснення з приводу того, що священик УГКЦ Роман Лагіш залишиться директором Центру надання послуг учасникам бойових дій, адже самі бійці АТО на цій посаді хочуть бачити свого побратима Юрія Досяка.

На зустріч прийшли чиновники Львівської міської ради, які там і не пояснили, чому не з’явився Андрій Садовий.

Перед бійцями АТО виступив Юрій Досяк, який є добровольцем батальйону «Донбас», воював під Іловайськом та 119 днів провів у полоні, а сьогодні активно працює над створенням центру та допомагає бійцям АТО в юридичних питаннях.

«Ситуація зараз перелізла у політичну площину. Ведеться переговорний процес, і працює робоча група. Складається так, що 7 місяців в центрі творили позитивні речі, і ось вже 2 місяці робота паралізована. Ми маємо багато роботи – потрібно допомагати пораненим і демобілізованим. Заради того, щоб Центр працював, ми готові на компроміс. Я лише прошу не робити з мене символ. Моя мета – допомагати хлопцям», - сказав Юрій Досяк.

Як стало відомо Гал-інфо, отець Роман Лагіш вже написав заяву на звільнення, але вона ще не пройшла процедури погодження.

Наразі він перебуває в Німеччині, де, за словами Юрія Досяка, намагається залучити кошти на Центр.

Юрій Досяк додав, що у середу, 9 березня, у Львівській міській раді відбудеться зустріч усіх сторін конфлікту і на 19.00 буде напрацьована спільна заява.

«Прошу не вважати, що я забоявся, чи що мене купили. Я лише хочу, щоб центр працював», - сказав Досяк.

Натомість бійці, присутні на зустрічі, попросили чітко вказати межу компромісу.

«Межа компромісу – це моя згода на посаду єдиного заступника з повним дублюванням функцій», - сказав Юрій Досяк.

Натомість інші учасники зустрічі на компроміс із владою не погодились.

«Який сенс іти на компроміс. Ми намагаємось грати з владою у чесну гру, а влада просто валяє всі фігури на дошці. Ми хочемо бачити компроміс з боку влади», - сказав один із бійців.

«Якщо влада нас дурить на самих початках, то що чекати далі? Як тоді працюватиме центр?», - сказав інший.

Юрій Досяк нагадав, що отець Роман від свого слова про те, що він відмовляється від посади, поки не відмовлявся, і його офіційного коментаря не було.

«Я лише прошу зрозуміти – нема конфлікту між церквою і АТОшниками», - заявив Досяк.

«Садовий створив цей конфлікт», - вигукнув один із бійців.

«Ти, Юрко, добра людина, ми знаємо тебе. Ти готовий іти на компроміс, але ми не готові! Ми на цій посаді хочемо бачити тебе», - заявив інший.

Як зазначила у своєму виступі Марина Маєвська, мама загиблого в АТО бійця, яка зараз працює разом з Юрієм Досяком у Центрі, влада пояснила, що директором центру, мовляв, має бути бюрократ і Юрій Досяк «потоне в паперах».

Натомість бійці знову відповіли, що на цій посаді хочуть бачити Юрія, або ж когось із свого середовища.

Юрій Досяк додав, що вже є групи, які зараз домовляються про інших кандидатів, але не захотів говорити, хто вони, хоч бійці і просили назвати прізвища.

«Бути воїном – не завжди означає товктися головою в стіну. Можливо часом варто зайти у двері. Найбільше, чим я дорожу, це авторитетом і тим кредитом довіри, який ви мені надали», - сказав Юрій Досяк.

Начальниця відділу кадрів Львівської міської ради, депутатка від «Самопомочі» у Львівській облраді Галина Бордун виступила наприкінці і сказала, що влада над цим питанням працює.

Бійці АТО домовились, що чекатимуть до середи, 9 березня, і за підсумками зустрічі усіх зацікавлених сторін, яка має відбутись у великій сесійній залі о 19.00 того ж дня, прийматимуть рішення щодо подальших дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ