Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова прибула Гефсиманська Плащаниця Пресвятої Богородиці

Сьогодні, 18 жовтня, до Львова прибула Гефсиманська Плащаниця Пресвятої Богородиці. В центральній частині міста святиню зустрічав єпископ Львівський і Галицький Філарет, Львівський міський голова Андрій Садовий, духовенство Львівської єпархії та тисячі жителів міста. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської єпархії УПЦ.

Також в зустрічі взяли участь скаути федерації "Галицька Русь". Після зустрічі, чудодійну Плащаницю пронесли хресною ходою до Свято-Георгіївського кафедрального храму, де відразу ж було звершено молебень до Пресвятої Богородиці.

Насамкінець, єпископ Філарет звернувся до всіх прочан зі словами радості і привітав усіх львів'ян з тим, що місто відвідала така велика християнська святиня.

Він сказав: "Ми маємо велику заслугу перед Господом, що він промислом Своїм дарує нам можливість сьогодні помолитися перед цим святим образом, до якого люди прямували в святий град Єрусалим віками. Нехай же Пресвята Владичиця почує сьогодні усі молитви тих, хто прийде зі своїми радостями і скорботами і вознесе щирі молитви до Божої Матері, які Вона по своїй любові до роду людського почує і втамує наші болі, скорботи і печалі."

Плащаниця Пресвятої Богородиці перебуватиме у Львові в Свято-Георгіївському храмі до 18:00 години 19 жовтня. Увесь цей час вона буде доступна до поклоніння вірянам.

Нагадаємо, Плащаниця Пресвятої Богородиці – дуже древня ікона, яка зберігається в Старому Місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвор’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього.

Вона є однією з найбільших святинь Єрусалимської Церкви і вперше залишає Святу Землю. Саме цю ікону за три дні до свята Успіння Пресвятої Богородиці доставляють хресним ходом в Гефсиманію, де її обносять навколо гробу Пресвятої Богородиці. Там вона перебуває впродовж дев’яти днів – до Віддання свята Успіння, перед нею постійно читається Акафіст.

Супроводжує святиню представник Єрусалимської Патріархії архімандрит Ігнатій (Казакос).

Фото: прес-служба Львівської єпархії УПЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ