Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Маркевич боротиметься із засиллям легіонерів футбольними полями для дітей. Фото

Тренер харківського ФК «Металіст» Мирон Маркевич інвестував у футбольні поля у місті Винники Львівської області більше як 10 млн грн. Про це сьогодні, 13 листопада, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами міського голови Львова, Мирон Маркевич вклав у футбольні поля власні кошти і продовжує ними опікуватись.

«Будучи одним з найталановитіших тренерів Європи, кошти які він заробляє, інвестує у хорошу справу - дає можливість львівським дітям бути кращими у футболі. За це великий респект від громади міста», - сказав Садовий.

Як зазначив сам Мирон Маркевич, на полях тренуватимуться 70 дітей не лише з Винник, але й зі Львова, Перемишлян, довколишніх сіл та з цілої області.

Він також закликав меценатів з Дрогобича чи Стрия робити подібні проекти у своїх містах, щоб розвивати український футбол.

«Я зараз більше у Харкові, але коли приїжджаю до Львова бачу наскільки він став гарним. Я робив це свідомо і хотів, щоб тут були такі поля. Ми багато говоримо, що у нас у футболі засилля легіонерів в чемпіонаті, але мало звертаємо увагу на своїх дітей. Я надіюсь, що на цих полях виросте хороша плеяда, яка поповнить ряди наших українських клубів і, можливо, з часом і збірної», - сказав Маркевич.

За його словами, головне, щоб найталановитіші залишалися в Україні.

Як повідомив мер Винник Сергій Уваров, місто додатково надало ще 1 га землі для створення ще одного футбольного поля.

Додамо, що у головного тренера «Металіста» ще з попереднім президентом клубу Олександр Ярославський була домовленість про будівництво у Винниках сучасного футбольного поля зі штучним покриттям.

Роботи на стадіоні продовжуються. Із західної частини штучного поля облаштовується поле з натуральним газоном, розміром 90 м на 60 м За північними воротами основного поля облаштовуються мале поле зі штучним покриттям та освітленням, розміром 42 м на 22 м.

Новозбудоване поле урочисто відкриють у неділю о 13.00.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ