Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет розповів, чому віряни відходять від УПЦ МП

Я давно передбачав, що Господь створить умови для об'єднання Церков в одну Помісну православну церкву. Про це сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу у Львові розповів Святійший Патріарх Київський та усієї Руси-України Філарет.

"Господь створює умови і показує людям, яка Церква з українським народом, а яка ні. Яка Церква хоч і з народом, але боїться сказати правду. Люди відчувають це і йдуть до рідної Церкви. Наша Церква з народом, і вона довела це під час подій на Майдані, і зараз ми допомагаємо воїнам. Тому народ до нас і лине", - сказав Патріарх.

Він зазначив, що народ сам все бачить і чудово розуміє.

"Настане час, коли будуть ввести не пасторі народ, а народ вестиме пастирів до Єдиної помісної церкви", - сказав Філарет.

Водночас він зауважив. що не так багато парафій переходять з УПЦ МП до УПЦ КП, а більше переходять самі віряни, які залишають церкву та священиків і починають відвідувати храми УПЦ КП.

За його словами, кожен віруючий здатний сам зробити такий вибів і почати ходити до храму УПЦ КП.

"Якщо ж парафія хоче перейти до іншої конфесії, то мають відбутися збори на яких громада вирішить, що вона хоче бути у складі УПЦ КП. Закон України каже,що релігійна громада сама обирає Церкву і має вільне віросповідування", - зазначив патріарх Філарет.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ