Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Урочистості в Франковому університеті відбулися без ректора, але з претендентами. Фото

Сьогодні, 2 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Цього року трапився унікальний випадок, адже урочистості проходили без ректора. Мантію ректора, яку традиційно одягав Іван Вакарчук, цьогоріч не одягнув ніхто.

Студентів-першокурсників привітав перший проректор Василь Височанський.

Він розповів першокурсникам, що тепер вони стали частинкою Франкового університету, який є одним із найдавніших вишів України.

«Наш університет є одним із найдавніших та найпрестижніших вузів України та Східної Європи. Щороку до нашого вузу вступають найкращі, високо підготовлені студенти», - наголосив Василь Височанський.

Він також додав, що у стінах університету Франка зберігаються академічні традиції, а знання студентам передають найкращі викладачі.

Василь Височанський побажав викладачам гідно виховувати майбутнього фахівця, патріота своєї держави.

Після цього Василь Височанський урочисто вручив залікові книжки першокурсникам.

Ті, у свою чергу, прийняли присягу студента університету ім. Івана Франка. Одним із пунктів урочистої присяги було зобов’язання «берегти українську мову, як духовний скарб українського народу».

Після завершення урочистої частини студенти поклали квіти до пам’ятників І. Франку, Т. Шевченку, М. Грушевському, а також на могилу Івана Франка.

В урочистостях узяв участь екс-ректор Іван Вакарчук. Був також ще один претендент на посаду ректора – Маркіян Мальський, який стояв поруч з Іваном Вакарчуком. Також присутні на урочистостях були декан Філософського факультету Володимир Мельник та декан Юридичного - Андрій Бойко.

Нагадаємо, що наказом міністра освіти і науки України Дмитра Табачника від 4 червня оголошено конкурс на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Ректорський контракт із Міносвіти у екс-ректора Івана Вакарчука закінчився 20 травня.

27 травня надійшов факс наказу міністра освіти і науки України від 20.05.2013 року № 164-к «Про звільнення з посади ректора» Івана Вакарчука.

Обрати ректора мають на конференції трудового колективу.

За останньою інформацією, є 5 кандидатів на ректора: екс-ректор ЛНУ ім. І.Франка Іван Вакарчук, декан юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка Андрій Бойко, декан філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка Володимир Мельник, Посол України у Польщі, екс-декан факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка Маркіян Мальський, а також завідувач кафедри економічного факультету ЛНУ ім. І. Франка Сергій Реверчук.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ