Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Львівському університеті імені І.Франка представили нового ректора. Фото

Сьогодні,13 червня, на вченій раді Львівського національного університету ім. Івана Франка, відбулось представлення ректора Володимира Мельника. Міністерство освіти уклало з ним контракт на п’ять років.

Володимир Мельник зазначив, що не планує займатись популізмом та проводити показові кадрові зміни і реформи. "З повагою ставлюся до проректорів, однак, певні кадрові зміни будуть проводитись. Варто змінювати структуру управління. Не тому, що існуюча себе вичерпала, але тому, що нові підходи дадуть змогу ефективніше використовувати фінанси", - зазначив він.

Зокрема Мельник планує запровадити практику обміну студентами між університетами України. "Студент матиме змогу почути не лише львівських професорів, а також познайомитись з харківською школою, з київською. Такий обмін студентами не потребує матеріальних затрат а є лише питанням організації", - розповів новий ректор журналістам.

Також він планує створити консорціум між кафедрами. "На основі кафедри політології в університеті можна було б створити новий напрям – політична журналістика", - розповів Володимир Мельник.

Володимир Мельник, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що призначили його на 5 років а не 7, як є в чинному законодавстві, зважаючи на новий закон про вищу освіту. "В новому законі прописано, що ректора обирають на 5 років. Наразі він пройшов лише перше читання в парламенті, але, як бачите певні норми нового закону починають дотримуватись уже", - розповів він.

Нагадаємо, 27 травня, під час конференції трудового колективу, делегати обирали кандидата на посаду ректора. У першому турі найбільшу кількість голосів отримав Маркіян Мальский, у другому – Володимир Мельник. За результатами голосування їх кандидатури на посаду ректора рекомендували міністру освіти Сергію Квіту.

10 червня професора Володимира Мельника затвердили на посаді ректора Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ