Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'янина, що приніс пакет зі сміттям у Ратушу, забрала поліція

Фото Олени Ляхович
Фото Олени Ляхович
1/3
Сьогодні, 7 квітня, після засідання виконавчого комітету Львівської міської ради чоловік, який представився львів’янином, вручив міському голові Львова Андрію Садовому пакет зі сміттям.

Згодом, сміливець, який приніс сміття у Ратушу, відрекомендувався, як Олег Володимирович Подолян. Він запевнив, що проживає у Шевченківському районі Львова. За його словами, він не має куди щодня виносити сміття, адже сміттєві майданчики біля його будинку вже тиждень вщент переповнені. Саме тому він прийшов до Андрія Садового, щоб віч-на-віч запитати: «Куди йому виносити сміття?».

Андрій Садовий подякував чоловіку і пішов геть, оминувши пакет зі сміттям. Олег Подолян  залишив пакет під кабінетом, де відбувалось засідання виконкому.

Потім на місце події прибули представники муніципальної дружини. Вони повідомили бунтівнику, що він має забрати своє сміття з приміщення міської ради. Проте чоловік відмовився це зробити, мотивувавши свої дії тим, що Андрій Садовий сказав «дякую».

Таке пояснення не вдовольнило муніципалів. Вони заблокували мешканця Шевченківського району на другому поверсі Ратуші - до прибуття правоохоронців. При цьому Олег Подолян намагався пояснити, що працівники муніципальної дружини  порушають його права, обмежують його свободу пересування. Дійшло навіть до штовханини, що ледве не призвело до бійки. Незабаром на місце події приїхала патрульна поліція і забрала Олега Подоляна до місцевого відділу полії. 

Нагадаємо, що у Львові переповнені 30% сміттєвих майданчиків. Як повідомили в управлінні житлового господарства Львівської міської ради, станом сьогодні на 6 березня сміття не вивезено з 423 контейнерних майданчиків житлового фонду. Це 34% від загальної кількості.

Найбільш страждають мешканці  Шевченківського району, де не вивели сміття зі 169 майданчиків. А у Сихівському – з 101.

Нагадаємо, загалом у Львові 1237 сміттєвих майданчиків житлового фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ