Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Обличчя зберегли, дверима гримнули

Київське «Динамо» на оптимістичній ноті попрощалося з Лігою Чемпіонів та єврокубками загалом. В останньому турі групового раунду «динамівці» здобули локальну перемогу над турецьким «Бешикташем». Команда Сергія Реброва здобула хоч і не рекордну перемогу у єврокубках, однак дуже і дуже результативну. 6:0 – далеко не той результат, який міг бути у цьому поєдинку. А він, до слова, для гравців «Динамо» склався просто таки на ура. Кращого сценарію годі й було придумати.
fcdynamo.kiev.ua

Якщо б перед матчем з «Бешикташем» хтось сказав би, що сучасне «Динамо» обіграє «Бешикташ» у Лізі Чемпіонів з рахунком 6:0, Ви б, мабуть, не тільки у це не повірили, а й, можливо б, засміялися. Втім, такий результат матчу на «Олімпійському» аж ніяк не сон. «Динамо» гучно попрощалося з Лігою Чемпіонів, ставши однією з найкращих команд, що посіли у своїх групах останні місця.

Ще після невдалого виїзду в Неаполь, де «Динамо» зіграло внічию з місцевим «Наполі» (0:0), стало зрозуміло: як би не завершився домашній матч проти «Бешикташа», «Динамо» попрощалося з єврокубками мінімум до наступного року. Зважаючи на групу «Динамо» у Лізі Чемпіонів, у це повірити справді було складно. Хто б що не говорив, але «Динамо» провалило виступи у Лізі Чемпіонів. На жаль, до цього турніру команда через різні причини виявилася не готовою. У грі з «Бешикташем», який через бліду гру команди та не можливість зачепитися бодай за Лігу Європи, не викликав жодного ажіотажу серед вболівальників, головне для команди Реброва було хоч якось реабілітуватися перед власними вболівальниками, зберегти власне обличчя та хлопнути на прощання дверима. І з цим завданням український чемпіон справився на відмінно.

Уже в інтерв’ю після матчу головний тренер «Динамо» Сергій Ребров сказав, що на поразку з таким рахунком «Бешикташ» не заслужив. І справді, не погодитися з тренером «Динамо» складно, оскільки у цьому матчі як мінімум в одному з епізодів, який у підсумку став ключовим, арбітр зіграв за «Динамо». Мова йде про пенальті та вилучення центрального захисника Андреаса Бека. Якщо відверто, то порушення правил Бека на Гонсалезу як мінімум не виглядало стовідсотковим, а відтак пенальті та червона картка для гравця «Бешикташа» зробило «Динамо» очевидним фаворитом матчу. І було уже це після прем’єрного голу у Лізі Чемпіонів від нападника Артема Бєсєдіна.

До слова, якраз і цей відрізок матчу, коли «Динамо» вигравало з рахунком 1:0 і став найважчим для киян у матчі. Турки тиснули та робили усе можливе, щоб зрівняти цифри на табло. І якщо згадати створені «Бешикташем» моменти, то вони дійсно були – удар-простріл від Куарежми та удар від Абубакара.

Терпіння гравців «Динамо» і їхній труд в обороні дав свої плоди. Гол Ярмоленка з пенальті був дуже і дуже важливим, можна сказати переломним у матчі. Яскраве підтвердження цих слів – третій та четвертий гол від Буяльського та Гонсалеса ще у першому таймі.

Рахунок 4:0 після першого тайму навіював лише незрозумілі думки: чому «Динамо» так не грало у попередніх п’яти матчах. Уявіть собі, за один тайм одного матчу команда Реброва забила вдвічі більше, ніж за десять (!) таймів у попередніх п’яти зустрічах. Прорвало? Не без того. Найголовніше, що ця команда хоч в якісь мірі показала свій потенціал і самі гравці зрозуміли, що є нічим не гіршими за тих, що грають у складі суперника.

При рахунку 4:0 у другому таймі гравці «Динамо» уже куражилися. Особливо тоді, коли на «рівному» місці другу жовту картку у матчі отримав Абубакар, а відповідно «Бешикташ» цей матч догравав у дев’ятьох. Мука для турків тривала майже увесь другий тайм. Особливо шкода було воротаря турків Фабрісіо Раміреса, який ледь не плакав після кожного взяття воріт. На його щастя, «Динамо» «відвозивши» суперника у другому таймі, забило лише два. А скільки голів ми могли ще побачити… Ще у далекому 1897 «Динамо» під керівництвом Валерія Лобановського перемогло на виїзді «Бешикташ» з рахунком 5:0. Тепер «Динамо»  хоч і абсолютний рекорд результативності у єврокубках не встановило, однак мінімум один рекорд над «Бешикташем» команда Реброва встановила.

Звісно, це радує, але не більше того. Згадуючи групу «Динамо» у Лізі Чемпіонів, останньому місцю команди ти розчаровуєшся. До Ліги Чемпіонів «Динамо» було не готовим. З квартету, де ми спокійно могли боротися за вихід в плей-офф найпрестижнішого клубного турніру Європи, ми не потрапили навіть у Лігу Європи. Ми виявилися першими під рискою. «Наполі» та «Бенфіка» пробилися до наступного раунду Ліги Чемпіонів, «Бешикташ» зіграє у Лізі Європи, а «Динамо» переключиться на виступи у чемпіонаті та Кубку України.

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 6-й тур

«Динамо» - «Бешикташ» - 6:0 (4:0)

Голи: Артем Бесєдін, 9, Андрій Ярмоленко, 30, з пенальті, Віталій Буяльський, 32, Дерліс Гонсалес, 45 + 2, Сергій Сидорчук, 60, Жуніор Мораес, 77

«Динамо»: Артур Рудько, Віторіну Антунеш, Домагой Віда, Євген Хачеріді, Микита Бурда, Дерліс Гонсалес (Віктор Циганков, '69), Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук (Микита Корзун, '66), Сергій Рибалка, Андрій Ярмоленко, Артем Бесєдін (Жуніор Мораес, '76)

«Бешикташ»: Фабрісіо Рамірес, Адріано, Андреас Бек, Душко Тошич, Марсело, Атіба Хатчінсон, Олджан Шахан (Гекхан Генюл, '46), Рікарду Куарежма (Керім Фрей-Коюнлу, '70), Огузхан Озьякуп, Вінсент Абубакар, Толгай-Алі Арслан (Дженк Тосун, '46) 

Попередження: Огузхан Озьякуп, 20. Вінсент Абубакар, 30. Адріано, 49.

Вилучення: Андреас Бек, 29. Вінсент Абубакар, 56.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ