Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині почнеться часткова мобілізація

У державі оголошено часткову мобілізацію. Це вже третя хвиля мобілізації. Перша хвиля відбулася в лютому, друга – у травні. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

«Це не повна мобілізація, адже повна мобілізація передбачає мобілізацію усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, а вся економіка перейшла б на військовий час», - пояснив Поронюк.

Він також додав, що у зв’язку із частковою мобілізацією на 45 діб військові комісаріати виконуватимуть планові завдання.

Олександр Поронюк пояснив, що під мобілізацію попадають військовозобов’язані відповідно до військово-облікової спеціальності для поповнення військових частин.

«Має бути соціальна справедливість. Зараз на передовій фронту є бійці, які ще від березня в окопах, в екстремальних умовах. Потрібно провести часткову ротацію, адже несправедливо, коли одні сидять і п’ють каву, називаючи себе диванними стратегами, а інші увесь цей час воюють та ризикують життям.», - зазначив Олександр Поронюк.

Він також пояснив, що мобілізація стосуватиметься солдатського, сержантського та офіцерського складу.

«В першу чергу це люди, які мають досвід військової служби. Мобілізовані прибудуть на полігон для проведення бойового злагодження військ», - сказав Поронюк.

Поронюк також наголосив, що Львівщина є однією із найбільш мілітаризованих областей і саме тут є чи не найбільша концентрація військових частин та підрозділів.

Він також додав, що під часткову мобілізацію попадають також чоловіки, які мешкають у Донецькій та Луганській областях, за виключенням окупованої території АР Крим.

Фото - polemika.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ