Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ДНР доживає свої останні дні

Силам АТО потрібно було розділити ДНР і ЛНР, і це їм вдалося. Тепер ДНР доживає свої останні дні. До кінця тижня цей оплот російського тероризму може бути остаточно знищено. Про це 29 липня в коментарі Гал-інфо розповів політолог Олег Соскін.

«У так званій ДНР залишилося звільнити ключові міста – Донецьк, Макієвку, Єнакієво та Горлівку. Як тільки впаде останній оплот банди Януковича Єнакієво, цей конгломерат розвалиться остаточно. Головне сьогодні повністю взяти під контроль кордон, щоб відрізати терористів від військової підтримки Росії, тоді тут утвориться анклав терористів і його можна буде зачистити», - сказав Олег Соскін.

За його словами, трохи складніше буде навести лад з терористичною організацією ЛНР, адже Луганщина більш зубожіла.

«Це комуністичний заповідник, але і тут тероризм почали викорчовувати. Найперше треба заарештувати Єфремова, адже на ньому тримаються гроші і зв’язки терористів, він є центральним мозковим центром терористів. Треба також заарештувати його спільників Королевську і Тихонова та почати нейтралізовувати московських попів. Російська церква на Донбасі відіграє надзвичайно велику роль в антиукраїнському повстанні – це добре підготовлені агенти КДБ. Якщо не викорінити їх зараз, то ця гадина потім знову підніме голову», - сказав Олег Соскін.

Також він додав, що потрібно терміново вжити заходів щодо блокування кордону з Росією: « Ізварене потрібно розсікти так, як це зробили в Маринівці, і створити санітарну зону».

«Якщо вдасться це зробити до кінця тижня, то далі українська армія зможе дотиснути цих бандитських російських виродків. Інше питання, що ми перейдемо у нову фазу – відкриту системну війну з Росією. Питання лише у тому, чи воно розпочнеться зараз, чи все ж таки буде певне затишшя. Як тільки буде знищена ДНР і ЛНР, одразу ж постане питання Криму. Ми можемо повернути собі степовий Крим, який є повністю українським. Потрібно 2-4 місяці підготовки і нам доведеться це робити. У нас стратегічне завдання – або ми розвалимо РФ, або ж вона нас знищить. Ми не зможемо існувати в умовах ординської Росії. Бог нам визначив стати тією силою, яка розвалить Росію», - сказав Олег Соскін.

За його словами, Путін не відмовився від ідеї розв’язати повномасштабну війну з Україною, але він все ще вичікує.

«Нині його стримує шалений тиск США, які є нашим головним захисником. Однак Путін все одно буде нападати. Можливо, це станеться в двадцятих числах серпня, адже саме в серпні, згадайте, він напав на Грузію», - сказав він.

Політолог також додав, що дуже важливо, щоб США таки зробило на законодавчому рівні нас союзниками, адже тоді ми зможемо отримати від них допомогу зброєю, ракетами та авіацією.

«Водночас, ми повинні ввести внутрішні санкції проти агресора. Ми повинні закрити російські банки, треба вводити санкції проти ворога, а у цьому плані ми, на жаль, нічого не робимо», - зазначив Олег Соскін.

Фото - Reuters

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ