Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

5 причин пити каву з користю для здоров'я

Всі знають про практичну користь кави. Наприклад, за допомогою всього лише однієї вдало пролитої чашечки можна швидко і ефективно приховати пляма від молока на одязі. Але, якщо без жартів, є й інші, серйозні причини насолоджуватися улюбленим напоєм кілька разів на день - це користь кави для організму.
www.unian.ua

Згідно з дослідженням, опублікованим в листопаді 2015 в журналі Американської кардіологічної асоціації, люди, що вживають від трьох до п'яти чашок кави в день, не важливо, звичайної кави або зі зниженим вмістом кофеїну - мають менший ризик передчасної смерті. Так, кавомани рідше страждають від серцево-судинних захворювань, хвороби Паркінсона, цукрового діабету 2-го типу і, як не дивно, серед любителів кави менше спроб суїциду.

Дослідники Гарвардської школи громадської охорони здоров'я досліджували зв'язок, між вживанням кави і довголіттям, і вивчили дані 208 000 чоловіків і жінок.

Провідний дослідник, професор Френк Ху зробив висновок, що помірне вживання кави може бути рекомендовано для здорового збалансованого харчування.

Існують і інші дослідження, які підтверджують користь натуральної кави для здоров'я: 

Кава знижує ризик рецидиву раку молочної залози після проведення лікування

Шведське дослідження 2015 року, проведене на 1090 жінках, які перенесли рак молочної залози, показало, що вживання двох чашок кави в день знижує ризик рецидиву і запобігає появі гормонозалежних пухлин.

Кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу

Яка ще користь від кави? Дослідження 2014 року, проведене за вибіркою 123 000 дорослих осіб, показало, що вживання в середньому 1,5 чашок кави в день знижує ризик діабету на 11 відсотків, а вживання трьох і більше чашок - на 37 відсотків.

Кава запобігає рецидиву при раку товстої кишки

Вірніше, знижує ризик повторного захворювання. Дослідження, опубліковане в 2015 в Журналі клінічної онкології (США) показало, що любителі кави, які перенесли лікування раку товстої кишки, на 42% менше схильні до ризику повторного виникнення раку.

Кава покращує здоров'я печінки

У 2014 році Американська асоціація з вивчення захворювань печінки опублікувала доповідь, засновану на результатах вивчення 28 000 дорослих пацієнтів. Виявилося, що люди, які випивають від трьох чашок кави в день, мали меншу кількість уражених клітин печінки, ніж ті, хто кави не вживав зовсім.

Зниження ризику смерті

Національний інститут вивчення раку в США в 2012 провів дослідження 400 000 літніх людей у віці від 50 до 71 року. Виявилося, що любителі кави менше схильні до ризику померти від: серцевих нападів (що говорить про користь кави для серця), інсультів, цукрового діабету і навіть ускладнень від респіраторних захворювань, ніж ті, хто кави не п'є.

Країна здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ