Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Руїни церкви Святого Духа у Львові - хто відбудує?

1/3
Шість років у Львові виношують ідею відбудови церкви Святого Духа на вул. Коперника, що була зруйнована в 1939 році. На сьогодніі проектну документацію передали у ТзОВ «Укрдизайнгруп», що виявило бажання завершити проектні роботи та збудувати церкву коштом меценатів. Про це журналісту Гал-Інфо розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець.

«Ідея про відбудову церкви на місці руїн церкви Святого Духу постала близько шести років тому. Розробка проектної документації фінансувалася Всеукраїнським фондом відтворення видатних пам’яток ім. О. Гончара. Документи розробляв інститут «Укрзахідпроектреставрація», - розповіла Лілія Онищенко-Швець.

Також вона зазначила, що на місці руїн церкви були проведені археологічні розкопки та геологічні дослідження. «Втім, для виконання робочого проекту не було коштів, тому подальші роботи не проводились», - зазначила Лілія Онищенко-Швець.

На сьогодні, як розповіла очільниця управління охорони історичного середовища, усі проекті матеріали передали ТзОВ «Укрдизайнгруп», що виявили бажання реалізувати цей проект. «Реалізація проекту планується коштом меценатів», - розповіла Лілія Онищенко-Швець.

Слід зазначити, що руїни церкви Святого Духу перебувають в жахливому стані. Ділянка тривалі роки обгороджена парканом. Сама територія закидана сміттям.

Додамо також, що ТзОВ «Укрдизайнгруп», яка займається розробкою проекту відбудови церкви Святого духу, також реалізовувала ряд інших проектів в місті. Зокрема, компанія розробила підтриманий Львівською міською радою проект облаштування Святоюрського комплексу з пам’ятником Андрею Шептицькому.

Втім, проект був негативно сприйнятий громадою. Після тривалих протистоянь громади з міською владою був віднайдений компроміс та внесені численні зміни в перший проект.

Також компанія розробила проект будівництва «канатної дороги» до оглядового майданчика на Високому замку.

Сьогодні компанія реалізовує проект будівництва парку ім. Ів. Павла ІІ на Сихові.

За інформацією аналітичної платформи youcontrol директором компанії ТзОВ «Укрдизайнгруп», є Ігор Кузьмак. Також в засновниках компанії зазначені бельгійці Крістоф Жилайн, Томас Спітаелс та Філіп Схелфаут.

Інша зареєстрована ними в Україні компанія, ТзОВ "ТЕ ПЕ ЕФ УКРАЇНА", займається у Львові будівництвом ЖК «Бельгійське містечко» та є багаторічним спонсором фестивалю «Флюгери Львова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ