Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чиновниця Пентагону з питань України і Росії подала у відставку, - ЗМІ

Заступник помічника голови Міністерства оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас подала у відставку після п'яти років роботи у відомстві, повідомляє Politico.

За інформацією ЗМІ, чиновниця йде у відставку на тлі дебатів всередині адміністрації Обами про те, як відповідати на дії Росії в Україні та Сирії.

Фаркас звільниться з посади до кінця наступного місяця.

«Вона радила трьох секретарів оборони по політиці Росії, консультувала те, як США повинні відповісти на агресивні дії РФ і була глибоко залучена у наданні 244 млн доларів Україні», - розповіло джерело видання.

За словами співрозмовника видання, Фаркас також внесла свіжі думки щодо політики у Південно-Східній Європі - підтримувати зацікавленість Чорногорії у приєднанні до НАТО, розширення оборонного співробітництва з Грузією, і розширення багатостороннього співробітництва з трьома кавказькими народами.

Видання зазначає, що наразі адміністрація президента США розділена на два табори щодо України та Росії. Одна сторона на чолі з міністром оборони Ештоном Картером підтримує надання Україні летального озброєння.

Інша, яку очолює сам президент, хоче підтримувати Україну не смертельним озброєнням і побоюється, що американська зброя може спричинити ескалацію конфлікту.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ