Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ЛАЗ розкрадуть до гвинтика і цеглинки?

Учора, 25 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали ініціативу колеги Вікторії Довжик та звернулися до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України з вимогою особисто проконтролювати розслідуванням справи Львівського автобусного заводу та захистити інтереси держави.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Депутат Львівської міськради Вікторія Довжик нагадала, що справа ЛАЗу тягнеться роками.

«Недобросовісні підприємці вчиняли незаконні оборудки з майном, а суди приймали завідомо неправомірні рішення. Для того, щоб уникнути юридичної відповідальності, ЛАЗ розділили між чотирма власниками. У результаті близько 2000 працівників втратили роботу. Попри те, що триває розслідування низки кримінальних проваджень, за інформацією прокуратури Львівської області, знято відповідні арешти та заборону на відчуження майна ЛАЗу, а у січні 2016 року вказані об’єкти зареєстровані за двома юридичними особами у Києві», - наголосила Вікторія Довжик.

Такі зміни, за словами Вікторії Довжик, відбулися на підставі підробленого рішення господарського суду Києва.

Депутат просять силовиків та контролюючі органи захистити інтереси держави та проконтролювати розслідування у справі ЛАЗу.

Довідка Львівської міської ради

У результаті проведеного Фондом держмайна України 2001 року конкурсу контрольний пакет акцій ВАТ «Львівській автобусний завод» придбало українсько-російське спільне науково-виробниче підприємство ТзОВ «СІЛ – Авто».

Незважаючи на те, що того ж року конкурс було визнано недійсним, а у 2003 році Господарським судом м. Києва було визнано недійсним і договір купівлі-продажу майна підприємства, до цього часу не вдається вирішити питання виконання судових рішень та повернення контрольного пакета акцій підприємства в державну власність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ