Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп США: звинувачення проти української льотчиці безпідставні

Чергову вимогу США озвучив речник Державного департаменту Джон Кірбі. Він наголосив, що звинувачення проти української льотчиці безпідставні, а суворий вирок вкотре продемонстрував - Росія нехтує Мінськими угодами та верховенством права.

"Засудження Савченко до 22 років ув'язнення демонструє кричущу неповагу до принципів справедливості та суперечить зобов'язанням, які взяла на себе Росія згідно з Мінськими домовленостями. Протягом майже двох років Росія утримувала Савченко за звинуваченнями, які не мають жодних підстав. Ми закликаємо Росію негайно звільнити Савченко та інших незаконно утримуваних осіб", - наголосив Кірбі.

Україна може розраховувати й на підтримку генсека ООН щодо визволення Савченко. Генеральний секретар пообіцяв, що порушуватиме питання про незаконне ув'язнення українки на зустрічах з російськими чиновниками. Про це повідомляє на своєму сайті постійне представництво України при ООН.

Представник України Володимир Єльченко ініціював зустріч з генсеком і розповів про вирок у сфабрикованій справі щодо офіцера збройних сил України та депутата ПАРЄ. 

Нагадаємо, у вівторок, 22 березня, російський суд оголосив вирок українці Надії Савченко. Її визнали винною у вбивстві російських журналістів та незаконному перетині кордону та засудили до 22 років ув’язнення.

Президент Петро Порошенко вже заявив, що Україна готова передати в обмін на Савченко двох російських військових Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, яких судять за участь у бойових діях на Донбасі на боці терористичних угрупувань.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ