Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Війна з Росією

Деталі засудження бійця АТО із Львівщини

Причиною засудження на 4,5 роки добровольця АТО, стрільця-гранатометника із Львівщини Ігоря Яворського є те, що чоловік восени 2015 року не з’явився вчасно на службу і понад місяць проводив час на власний розсуд. Про це в коментарі Гал-інфо повідомила Юлія Галущак, речниця Військової прокуратури Західного регіону України.

За її словами, Печерський районний суд м. Києва у відкритому судовому засіданні визнав винним військовослужбовця військової служби за призовом під час мобілізації у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду).

"Доведено, що солдат Ігор Яворський, з метою тимчасово ухилитись від несення обов'язків військової служби, восени 2015 року не з’явився вчасно на службу і понад місяць проводив час на власний розсуд. У розташування військової частини боєць повернувся лишень з остраху через кримінальну відповідальність за вчинений злочин.

У ході судового засідання правопорушник вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю", - розповіла Юлія Галущак.

"Враховуючи, що раніше неодноразово судимий військовослужбовець повністю не відбув раніше призначене покарання, суд призначив йому нове покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців.

Додам, що при винесенні рішення суд врахував усі обставини. У тому числі те, що солдат вчинив вказаний злочин в період невідбутої частини покарання за попереднім вироком Трускавецького міського суду Львівської області менше ніж за два роки. Хоча іспитовий строк у нього був три роки", - зазначила речниця Військової прокуратури Західного регіону України.

Як повідомляло Гал-інфо, Львівська обласна рада сьогодні, 13 липня, під час X позачергового засідання має намір звернутися до Президента України, генерального прокурора та Апеляційного суду Києва щодо вироку Печерського районного суду Києва про добровольця АТО Ігоря Яворського. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ