Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Польщі за годину: авіакомпанія SprintAir вийшла на ринок України

Нещодавно повітряний зв'язок між Польщем та Львовом поповнився рейсами авіакомпанії SprintAir. Її представники підкреслили, що Львів – це дуже актуальний туристичний напрямок. Рейси SprintAir зв’язують Львів та Радом з 23 червня.

Директор Закордонного осередку польської туристичної організації у Києві Влодзімєж Щурек розповів, що зараз Україна є одним з найважливіших туристичних партнерів для Польщі. За даними цьогорічної статистики Польщу відвідало найбільше туристів з Німеччини, Великобританії, США та України. Це вибірка, яка показує саме туристичні дані, не враховуючи питання еміграції та заробітчан. І щороку ця цифра зростає.

«Я вважаю, що у Львова неймовірний потенціал. Його можна спокійно порівняти з Краковом, Братиславою чи Прагою. Я завжди кажу, що Краків – це маленький Львів. Але аеропорт Кракова щороку приймає 4 мільйони пасажирів. У Львові – близько 570 тисяч у минулому році. Тому ми вважаємо, що необхідно просувати нові сполучення з цього чудового міста», - розповів Влодзімєж Щурек.

Керівник секретаріату міста Радом Матеуш Тичинський зазначив, що нове авіасполучення дозволило скоротити тривалість подорожі до Львова до однієї години.

«Я переконаний, що завдяки такому сполученню багато поляків, які живуть в Радомі та взагалі в центральних регіонах, скористаються можливістю і завітають до Львова, – зазначив Матеуш Тичинський і додав: – Я також щиро заохочую українців відвідати Радом. Бо це гарна точка, щоби почати подорож Польщею».

Голова правління авіакомпанії SprintAir Ян Щепковський розповів, що їхня компанія вже понад 12 років на ринку. «Сьогодні ми маємо 12 літаків SA-340 – пасажирські літаки на 33 місця. А також 4 літаки ATR-72 – на 66 пасажирських місць. До кінця місяця таких літаків буде вже 6. Літаки рухаються зі швидкістю 500 км/год. Це година подорожі до Радома чи Варшави».

«Ми обслуговуємо багато внутрішніх сполучень. Основні наші аеропорти – це Радом та Ольштин на Мазурах», – розповів Ян Щепковський. Він підкреслив, що SprintAir не називає себе «лоукостом», але пропонує доступні ціни. Наприклад, вартість квитків на рейси Львів-Радом починається від 149 злотих. Є три категорії квитків – вартість залежить від можливості повернення, зміни дати та інших деталей, які вказані на сайті компанії. Пасажири можуть взяти 5 кг вантажу в салон, а також 20 кг реєстрованого вантажу.

«Ми відкриті до співпраці і готові збільшувати кількість сполучень. Я сподіваюся, що це тільки перший рейс між Львовом та Радомом. На даний момент літаки на цьому маршруті заповнені переважно на 70%», - підкреслив Ян Щепковський.

Комерційний директор Авіакомпанії SprintAir Ярослав Хлопецький розповів, що зараз є два рейси на тиждень. З Радома до Львова – у четвер, а зі Львова до Радома – в неділю.

Президент Аеропорту Радома Дорота Сідорко підкреслила, що дні перельотів обрані не випадково. «Ми розраховувати, що поляки захочуть полетіти в Україну на відпочинок вихідного дня. А для українців, які працюють в Польщі, це буде гарна можливість повернутися на вихідні додому», – розповіла вона.

Дорота Сідорко зазначила, що аеропорт Радома співпрацює з польськими туристичними компаніями для взаємної промоції і вони готові також працювати з українськими компаніями. Також SprintAir має змогу організовувати чартерні рейси для туристичних груп, оскільки компанія має додатковий літак, окрім рейсових.

Зараз можна придбати квитки на рейси до 28 жовтня. Після завершення літнього сезону будуть оголошені сполучення на зимовий сезон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ