Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ходорковський закликав прихильників підтримати Навального на президентських виборах у РФ

Засновник руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський запропонував прихильникам підтримати опозиційного політика Олексія Навального на президентських виборах у Росії, які відбудуться в березні 2018 року, - Цензор.НЕТ.

На конференції руху в Таллінні він заявив: "Сьогодні в Росії в легальному полі, крім "Відкритої Росії" та ФБК ("Фонд боротьби з корупцією" Олексія Навального. - Ред.) не існує інших структур, які пропонують альтернативний політичний порядок денний, що відрізняється від порядку влади".

У ФБК і "Відкритої Росії" є відмінності, додав він. "Наші колеги з ФБК орієнтовані на безальтернативну для них фігуру Олексія Навального. Це успішна лідерська модель, яку вони ефективно використовують, - сказав Ходорковський. - У "Відкритої Росії" інша структура: все з самого початку планувалося для просування багатьох незалежних політиків. Наша модель - коаліційна влада після відходу Путіна".

Ходорковський також оголосив, що залишає пост лідера "Відкритої Росії".

"Я вважаю, що російське суспільство дозріло для моделі без вождя, - пояснив він своє рішення. - Саме тому в статуті нашої організації закладена модель, при якій очільник змінюється щорічно".

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ