Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП «Львівелектротранс» запрезентувало оновлені тролейбуси та трамвай

ЛКП «Львівелектротранс» запрезентувало оновлені тролейбуси та трамвай. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Вже цього року ЛКП «Львівелектротранс» повністю відрестеврувало два тролейбуси та один трамвай, у рамках пілотного проекту оновлення трамваїв та тролейбусів, який стартував торік. Уже до Пасхи відремонтовані машини курсуватимуть вулицями міста.

Як повідомив начальник трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» Роман Василишин, за перший квартал цього року підприємству вдалося повністю відреставрувати два тролейбуси та один трамвай, що уже до Пасхи курсуватимуть вулицями міста. 

«Завдяки повній модернізації у вагонах відремонтовано крісла, замінено підлоги, встановлено  тоновані панорамні шиби, що відповідають сучасним стандартам, відновлено та пофарбовано поруччя, вмонтовано світлодіодні лампи для рівномірного освітлення салону, прокладено системи обігріву салону, модифіковано форму кабіни водія, а також здійснено обшивку кузова спеціальним довговічним алюмо-композитним матеріалом. Додатково на кожному модернізованому трамваї та тролейбусі, у передній боковій та задній частині вагону, розміщено по три електронні вказівники маршрутів Бюджет модернізації одного трамвая складає близько 680 тис. грн., тролейбуса – 500 тис. грн.», - розповів Роман Василишин.

За словами головного інженера ЛКП «Львівелектротранс» Володимира Коваліва, зараз підприємство обмірковує можливості поглибленої модернізації трамваїв КТ-4, у якій передбачено повну заміну електричних схем управління та керування, а також заміну тягових двигунів постійного струму на асинхронні двигуни. Передбачається, що така інновація дозволить зменшити на 30% споживання електроенергії, а це у свою чергу суттєво заощадить кошти у річному бюджеті спожитої електроенергії, який на сьогодні для ЛКП «Львівелектротранс» становить близько 62 млн гривень.

Щоправда, для таких робіт потрібно залучити інвестиційні кошти, оскільки вартість поглибленої модернізації одного трамвая становитиме орієнтовно 2,2 – 2,3 млн. гривень. Така інновація дозволить значно зменшити споживання електроенергії міськими трамваями, а також забезпечить надійність функціонування систем управління та керування трамваєм, завдяки чому вкладені кошти уже за рік вдасться повернути до міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ