Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів загальмував погодження об'єднання територіальних громад

Сьогодні, 11 жовтня, на черговому пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради депутати голосуватимуть питання схвалення змін до Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини. На проханням міського голови Львова Андрія Садового питання змін до Перспективного плану спроможних територіальних громад Яворівського і Жовківського району перенесли. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати погодили перенесення питання по Яворівському та Жовківському районах на наступне пленарне засідання 25 жовтня.

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк заявив, що учора відбулася зустріч керівництва Львівської облради з міським головою Львова Андрієм Садовим, секретарем ЛМР Анатолієм Забарилом та керівниками двох фракцій ЛМР.

Керівництво Львівської міської ради, за словами Володимира Гірняка, просило відтермінувати це питання на тривалий період, але у Львівській облраді погодилися відкласти питання на два тижні - до 25 жовтня.

У коментарі журналістам Володимир Гірняк пояснив, що міська влада аргументувала своє прохання "неузгодження перспективних планів із позицією Львова".

Він зазначив: "Аргументація була така, що Львів не матиме можливості для розвитку після об'єднання громад прилеглих районів".

"Вони просили на довший період відкласти це питання. Я думаю, що за два тижні нічого не зміниться, тому нема нічого критичного. Прохання було перенести розгляд по трьох районах - Яворівський, Жовківський та Пустомитівський, але останній район ми сьогодні однаково не розглядаємо", - сказав Володимир Гірняк.

Нагадаємо, що процес об'єднання громад триває більше як рік. Чому влада Львова вирішила в останні день напередодні розгляду питання вплинути на процес, Володимир Гірняк не зміг відповісти.

Натомість депутати припускають, що влада Львова має намір збільшувати межі міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ