Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів’яни очікують на позитивне рішення міськради щодо стадіону Сільмаш

У Львові майже не залишилось стадіонів, які би належали місту,- зазначає депутат ЛМР Сергій Івах.

“У той час, коли чиновники з трибун заявляють про збільшення фінансування галузі освіти та спорту, на практиці ми не бачимо реальних змін. Адже за останні роки в місті не збудовано жодного нового стадіону, де б діти і дорослі могли займатись спортом. Стадіони біля шкіл теж не витримують ніякої критики. Проте невдовзі у Львові може статись прецедент, коли міська влада під  системним тиском громади поверне частину території із житлового статусу у спортивний”.

Йдеться про, мабуть, найдавніший стадіон у Львові - Сільмаш. Започаткований ще у 30- ті роки минулого століття, він був свідком перших футбольних матчів та зародження львівських Карпат. Проте останнім часом спортивний об’єкт перебуває у занепаді.

“ Коли у міськраді завили про наміри викупити у власників “Три корони девелопмент” стадіон для суспільних потреб, я поцікавився його оціночною вартістю. Вона виявилась значно  завищеною - близко 7 млн грн. І лише після мого звернення, який спричинив публічний розголос, експерти переробили оцінку і оцінили викуп у близько 5 млн грн. Завдяки цьому вдалось зекономити для міської скарбниці 2 млн грн. Проте, на жаль, міськрада програла суд у справі викупу, оскільки у законі  про викуп об’єктів для суспільних потреб не передбачені стадіони”.

Відтак, за словами Сергія Іваха, доцільно звернутись до депутатів Верховної Ради з пропозицією внести зміни на законодавчому рівні у даний закон.

“У справі збереження стадіону  ми працювали у двох напрямках. Тому поки справа про викуп перебуває у судах, щоб не гаяти часу, я завернувся до міського голови з проханням розробити детальний план стадіону із зміною зонінгу Франківського району. Це дасть змогу перевести частину малого тренувального поля Сільмашу із зони Ж-3 і Г-2 на  Г-4, тобто із житлової забудови - у спортивну”.

Рішення про можливу забудову на стадіоні, єдиному місці, де жителі мають можливість проводити дозвілля, прийняте у 2014 році. Тож будь- якої миті на місці стадіону могли звести новобудову. Так, як це сталося неподалік - на місці колишнього стадіону Кінескоп.

“У цьому випадку міська рада пішла на зустріч людям і зайняла конструктивну позицію. 27 листопада відбулись громадські слухання, на яких мешканці, а це не менше 150 осіб, висловили свою чітку позицію щодо збереження стадіону. Про це вони повідомили у своєму зверненні на ім’я міського голови. Тепер ми усі очікуємо на рішення і далі пильно стежимо за ситуацією. Крім цього, місцеві мешканці для участі у Громадському бюджеті розробили великий проект відновлення Сільмашу та побудови спортивних майданчиків. Цей проект не переміг, але, сподіваюсь, в недалекому майбутньому він буде успішно втілений в життя. Відтак щиро вдячний активістам, громадським організаціям, які об’єднались і допомогли спільними зусиллями відстояли спортивний об’єкт для громади”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ