Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Люди не повинні оплачувати міфічні борги за комуналку, – «Наш край»

Уряд повинен посилити відповідальність за включення неіснуючих боргів до комунальних «платіжок» громадян. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак. Повідомила прес-служба партії.

Так, за його словами, громадські приймальні партії отримують численні звернення від людей, у квитанціях яких з’являються борги за нібито надані комунальні послуги.

«Наразі склалося так, що комунальники все накручують та накручують показники, а людям іноді простіше погасити борг, аніж витратити кілька днів на звірку рахунків. Також, окрім приписування боргів населенню, за начебто надані комунальні послуги, людям в примусовому порядку пропонується сплатити авансовий платіж за комуналку, – наголосив Олександр Мазурчак. – Зокрема на Київщині приватним підприємцям Київенерго відключило світло через несплату авансових платежів за електрику».

За словами Мазурчака, справжність боргу у разі виникнення, має доводити постачальник послуг.

«Наш край» вимагає від уряду посилити відповідальність за формування неправдивих даних в квитанціях на оплату та змусити постачальників послуг звіряти рахунки за зручною для споживачів процедурою. Також ми вимагаємо запровадити оплату авансових платежів виключно на добровільній основі», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, з 1 липня 2016 р. в Україні майже вдвічі подорожчало тепло та гаряча вода. З 1 вересня зріс на 25% мінімальний тариф на електроенергію (з 57 коп. до 71,4 коп. за кВт/год)/ Також збільшився на 30% тариф за споживання від 100 до 600 кВт (з 0,99 до 1,29 грн.). Наступне підвищення вартості електроенергії заплановане на 1 березня 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ