Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Межигір'я" повернули державі

Київський апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Києва 1/08 прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція "Межигір'я" вибула у 2007 році з державної власності. Про це Генпрокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у ФБ.

Юрій Луценко: "Наступний крок - судове рішення про відповідальність Януковича, Ставицького та інших за незаконну оборудку диктатора".

Згодом прес-служба Генпрокуратури повідомила: "За участі прокуратури столиці Київським господарським апеляційним судом прийнято рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція «Межигір’я» вибула з державної власності.

У 2007 році вказане майно було відчужено з державної власності на підставі договору міни, укладеного між державною компанією ПАТ «НАК «Надра України» та приватним товариством.

Проте з’ясувалося, що відчуження урядової резиденції відбулось з перевищенням повноважень державної компанії, поза процедурою приватизації та, взагалі, попри законодавчо встановлену заборону на укладання такої угоди.

У подальшому, вказане майно було незаконно перепродано іншій юридичній особі – ТОВ «Танталіт», яка була його власником до теперішнього часу.

На сьогодні судом визнано недійсними договір міни урядової резиденції «Межигір’я» та договори купівлі-продажу вказаного майна".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ